Oppfordrer til rolig nyttårsfeiring

Pressemelding fra Malvik kommune: På bakgrunn av smittesituasjonen i Malvik og omkringliggende kommuner, er det ikke tillatt å samle folk i forbindelse med de allerede godkjente nyttårsfyrverkeriene i kommunen.

Etter en samlet vurdering av kommuneoverlegen og politiet i Værnesregionen kan godkjente fyrverkerioppskytinger gjennomføres, men da uten tilstedeværelse av publikum.  
Malvik kommune oppfordrer alle til å unngå samlinger av folk og at nyttårsaften feires i egne hjem. 

Ordfører Trond Hoseth oppfordrer alle til å stå løpet ut, og skryter av den innsatsen som er lagt ned så langt. Samtidig er han klar på at vi alle fortsatt har en jobb foran oss. 

– Dere som Malviks innbyggere har gjennom hele 2020 vært flinke til å følge de råd og anbefalinger som har vært gitt for å begrense smitten. Samtidig har vi opplevd at de som har blitt pålagt isolasjon som følge av smitte eller karantene fordi dere har hatt nærkontakt med en smittet har fulgt de pålegg som er gitt. Det viser at innbyggerne i Malvik tar ansvar, sier ordføreren.

– Som ordfører vil jeg understreke at vi alle hadde et håp om at jule- og nyttårsfeiringen kunne bli mer normal. Men med den smitteutviklingen vi har sett rundt oss, så ser vi oss nødt til å oppfordre om nok en runde med mindre sosial kontakt. Dette forstår jeg er utfordrende, og vil derfor takke alle innbyggere i Malvik for den innsatsen dere har gjort gjennom dette merkelige året, og håper dere tross alt får en fin nyttårsfeiring, sier Hoseth.

– Så må vi alle fortsette med de gode vanene inn i 2021. Vaksinen er på vei, men smitten må fortsatt holdes i sjakk. Alt blir bra. Godt nytt år!