Sender ut info om planlagt koronavaksinering i Malvik

Pressemelding fra Malvik kommune: Kommunen forbereder massevaksinering mot korona. Fortsatt er det uavklart hvor mange vaksiner kommunen mottar og når disse kommer. Vaksinen er gratis og frivillig.

Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men du er anbefalt å gjøre det. Malvik kommune kommer tilbake med mer informasjon om dato og tidspunkt for vaksinering, skriver kommunen i en pressemelding like før midnatt mandag.

Prioritering

Malvik kommune vil følge den prioriteringen som helsemyndighetene har lagt opp til. I utgangspunktet er det risikogruppene som prioriteres først, deretter helsepersonell.
Prioriteringen kan endres underveis fra nasjonale myndigheter. Her finner du oppdatert prioriteringsrekkefølge fra FHI.

Kort varsel

Koronavaksinen skal transporteres og lagres ved minus 70 grader. Når vaksinen kommer til Malvik, skal den oppbevares ved to til åtte grader, og den har da bare noen dagers holdbarhet etter opptining.
Derfor må du belage deg på kort frist fra du får tilbudet om vaksine, til den fvørste vaksinen skal settes. Alle som får vaksinen, skal vaksineres to ganger.

Bestill time når det er din tur

Du blir ikke innkalt for å vaksineres. Når kommunen får bekreftet av vaksinene er på vei, setter vi av datoer og bestemmer hvem det er sin tur ut fra prioriteringsrekkefølgen over.
Oversikt over datoer, målgrupper og vaksinasjonssteder finner du på malvik.kommune.no.

Datoene blir annonsert så langt det er praktisk mulig. Informasjon blir også delt på Facebook.

Når det er din tur til å vaksineres, går du inn på kommunens nettsider. Time bestiller du elektronisk. Hvis du ikke har mulighet til å bestille time på nett, kan du ta kontakt på telefon.

Vi kommer tilbake med telefonnummer og åpningstid så snart det er klart, står det i pressemeldingen.

Du skal ikke kontakte fastlegen din for å få koronavaksine.

To datoer og to vaksiner

Du vil bli tildelt to datoer for vaksinering, fordi du skal ta to doser. Vaksine nummer to skal tas 19 til 23 dager etter den første vaksinen.
Det er veldig viktig at du tar begge dosene, og at du møter opp på de datoene du får tildelt, sånn at det blir riktig tidsintervall mellom dosene.

Beboere ved sykehjem får vaksinen der de bor, og trenger ikke å bestille time.

Usikkert når vaksinasjonen starter

Det er fortsatt ikke avklart hvor mange doser Malvik kommune får tildelt i første omgang. Det er også usikkert hvilken dato vaksinene ankommer.
Det blir informert om dette og vaksinasjonslokale når det er avklart. Følg med på kommunens nettside og Facebook-side.

Malvik kommune oppfordrer innbyggerne til å la seg vaksinere.