Stemningsfull juleoperapub

Det var god stemning under juleoperapuben 4. juledag.

Det var stemmeprakt, god stemning og romjulstrivsel under det som nå må bli en tradisjon: Juleoperapub på Café Rampa.

Torstein Fosmo, Mildred Marita Ramberg Røthe og Anne Birgitte Bowhuis Røkke, sammen med pianist Øyvind Jo Heimdal Eik, gjorde publikum kjent med sine julefavoritter, selvfølgelig ispedd noen svisker og operaperler. (Saken fortsetter under bildet)

F.v. Øyvind Jo Heimdal Eik, Torstein Fosmo, Mildred Marita Ramberg Røthe og Anne Birgitte Bowhuis Røkke.

Det er vanskelig å trekke fram høydepunkt fra en kveld med et så solide ensemble av sangere, der alle utmerker seg sterkt, tydelig og vakkert med sine individuelle stemmer. Hvis noe skal trekkes fram spesifikt, må det være åpningen med Bernt Ole Ravlums lokale julesang «Stjerna vår» som satte stemningen og lot romjulsroa senke seg over lokalet. Den flerstemte a capella-versjonen av det som må være den ultimate julesangen, «Deilig er jorden», er også verdt å nevne.

Det er også flott at vi, som seg hør og bør på en operapub, får servert vår dose opera inne blant julesangene. Vi kan nevne den forførende mezzo-arien «Habanera» fra Carmen og Offenbachs «Jeg er visst litt brisen», en forlystende duett med Mildred Marita R. Røthe og Anne Birgitte B. Røkke. (Saken fortsetter under bildet)

Anne Birgitte Bowhuis Røkke som den forføreriske Carmen. Her er det Hans Olav Ness som blir forsøkt forført.

Det trønderske publikummet har blitt bortskjemt med en mengde julekonserter i førjulstida der kjente, kjære julesanger presenteres. For publikummet på Rampa var det derfor gledelig at vi ikke ble servert de samme sangene som hamres inn før jul, men heller de vakre, ettertenksomme og utradisjonelle sangene. Et gledelig gjensyn og prakteksempel på dette er Hans Rotmos «Fjøsnissen», Hanna Leggens inntog på Café Rampa brakte i alle fall fram latteren hos alle. (Saken fortsetter under bildet)

«Hanna Leggen» tok turen innom Café Rampa.

Så er det heller ikke til å stikke under en stol at når O helga natt med Hommelvikas egen tenor Torstein Fosmo runger ut siste høye tone, ja da er det jul.