Allsidig bedrift i nærmiljøet

På Strømheim i Hommelvik holder firmaet MediData AS til. Primært drifter firmaet IKT-systemer til helseforetak i hele regionen.

Blant kundene finnes et 20-talls legesenter, mange klinikker og spesialister, bilfirma, revisorer, grafiske bedrifter og andre salgsrelaterte foretak.

Men eier og daglig leder Bjørn Jensen, har også en stor fasinasjon og interesse for datastyrte prodsuksjonsmaskiner. Dette kombinert med behovet for å gjøre litt praktisk og nevenyttig arbeid i en hverdag med mye tastaturarbeid og support, har resultert i en liten sidebedrift hvor han leverer produkter inne skilt, reklame og trearbeid.

-Jeg startet firmaet Malvik Skilt & Design her på Strømheim i 1991 og har siden da hatt dette som en tilleggsgeskjeft i perioder med kapasitet, forteller Bjørn Jensen til Malviknytt når vi er på besøk. (saken fortsetter under bildet)

Folk blir overrasket over den litt uvanlige stilen bjørn Jensen har på kontorinnredningen

Kun kreativiteten som begrenser

Kontoret i Strømheim har han innredet med tunge Chesterfield-møbler, krystall-lysekroner i taket og klassiske malerier på veggene.

Han er utdannet møbelsnekker og har et komplett snekkerverksted tilgjengelig.

-i tillegg består den øvrige maskinparken av storformat printer med skjære-funksjon, lamineringsbord, CNC-fres, CO2-laser, UV-printer og tekstiltrykkmaskin.

-Kombinasjonen av alle disse maskinen gjør at det nesten kun er kreativiteten som setter grenser for hva om kan produseres, forteller Bjørn.

Lista over produkter og tjenester er lang, men flest oppdrag er det innen ut- og innvendige skilt, bildekor, bannere, lerret bilder, trykk på mindre gjenstander, lasergravering og skjæring, dør- og postkasseskilt, CNC-freste treskilt, tekstiltrykk og klistremerker, for å nevne noe.

-Her utføres det meste som et reklamebyrå kan fikse, forklarer Bjørn Jensen.

Produktene markedsføres under merkenavnet Kvantum.no med hjemmeside  www.kvantum.no (ekstern lenke)

(Saken fortsetter under bildet)

Bjørn Jensen har fullt utstyrt snekkerverksted

Mange gaveartikler

I tillegg til å produsere mye for næringsliv, har Bjørn en god del gaveartikler i sortimentet. Barnestol og do-rullholder er to av slagerne.

-Do-rullholderen selges det mye av nå før jul, en morsom og praktisk gave jeg har designet og utviklet selv.

-Barnestolen med valgfritt motiv på setet og skrift i front og rygg er et populært produkt til 1-2 åringer og barnedåp, forteller han.

-Nå før jul går det også en del dørskilt i akryl, enten gravert eller med trykk. Kunden får skiltet akkurat slik han vil ha det.

På sin hjemmeside har han flere eksempler på produkter for privatmarkedet og det er samboeren Randi Postholm som håndterer bestillinger og levering.

-Hjemmesida er forholdsvis nyopprettet så den er under stadig utvikling, men det går fint å kontakte oss via den og vi svarer så fort vi rekker det, sier Bjørn Jensen på Strømheim.

Her kan du se en del av hva Bjørn på Kvantum.no lager:

[metaslider id=62896 cssclass=»»]