Tre malviknger lager julestemning i Olavshallen

lørdag var det premiere på årets forestilling av Julestemning i Olavshallen.

I over 20 år har barn og familier strømmet til Olavshallen i desember for å ta del i den trivelige familieforestillingen som er laget og tidligere produsert av Bynesgutan.

Hroar, Markus og Ida fra Malvik

På scenen står tre malvikinger. Hroar Wold Nordhaug spiller Skogsnisse, Markus Rydningen Munkeby spiller rollen som Tor og Ida Rydningen Munkeby er med som Nissebarn. 

Fra og med i fjor tok Musikalfabrikken over produksjonen. Ida og Markus er to av 20 barn som deltar fra Musikalfabrikken  Det spilles 20 forestillinger i perioden 7. -21. desember.

Julestemning har for tusenvis av familier rukket å etablere seg som en like naturlig del av juleforberedelsene som å henge opp julenek og pynte juletreet – for mange blir julen liksom ikke helt den samme uten Julestemning.

Julestemning henvender seg til hjertet av den norske folkesjela, og går rett inn i kjernen av den norske folketroen. For selvfølgelig finnes julenissen, både han som bor på Nordpolen, han som bor i skogen og han som bor i fjøset…Det gjelder bare å åpne for barnet i hjertet sitt og tro på nissen, og vipps! er han der før du vet ordet av det.

I forestillingen møter vi barna Tor og Helle som hogger juletre, lager julepynt og setter ut grøt til nissen – for de gleder seg sånn til jul. 

Og så, som på magisk vis, møter de selvfølgelig nissene, og forviklinger og humor følger…

Som i fjor stifter vi også bekjentskap med en smårampete gjeng fjøsnissebarn og en mystisk gjeng skogsnissebarn!