Idar fra Solstrand Barnehage gir ut sangbok

Idar Sørensen, som til daglig jobber på Solstrand Barnehage, gir ut sangbok sammen med Ola Gresseth og Torkell Sørensen. De sistnevnte er musikere som driver hver sin familiebarnehage i Stjørdal. 

«Vennen min»

Målgruppa for både boka og musikken er barn i barnehagealder, og det er også fra barnas hverdag i barnehagen idéen til prosjektet oppstod. For over ti år siden startet Ola med å lage egne sanger, og disse ble like populære som de tradisjonelle barnesangene. I de senere årene har Ola og Torkell hatt små og store barnekonserter. De har flere år spilt for barna i Solstrand barnehage på den årlige Solstrandfestivalen, til stor glede for både voksne og barn. De spilte også på fjorårets juletrefest i Messebygget. Låtene har blitt veldig populære blant barna, og de kan tekstene og bevegelsene som hører til inn og ut.

Men det var ikke før ett år siden de kom på tanken, sammen med Idar, om å gi ut sangene sammen med en barnebok. «Vennen min»-boka handler om to like, men samtidig ulike lopper, Arne-Bjarne og Børre. Boka knytter disse loppene sammen med sanger som underbygger historien. Disse omhandler glede, sorg, undring og utfordringer de opplever i hverdagen. (Saken fortsetter under bildet)

Stor stemning da sangboka ble lansert i Kimen kulturhus

Lanseringskonsert på Kimen

I går ble Vektersalen på Kimen Kulturhus fylt med forventningsfulle barn. Konserten stod til forventningene, barna ble trollbundet fra første stund. Salen var dekorert med ballonger, fra gulv til tak. Det var masse lys i forskjellige farger, og puter på gulvet som ungene satt på. Vokalist Ola stod sjelden i ro på scenen, han vandret blant barna og oppfordret dem til å gjøre bevegelser til sangene. Barna var ikke vanskelige å be! Han hoppet også på trampoline på scenen mens han spilte ukulele og sang den populære «Hoppe på trampoline»-sangen.

Veien videre

I desember kommer de til å holde rundt ti minikonserter på bokhandlere og kjøpesentre. Da vil de ha med bøker for salg. Turnéen starter 5. desember utenfor Nordli bokhandel på Malvik Senter.

I det nye året blir det små og store konserter i kulturhus, bibliotek, barnehager og forhåpentligvis noen barnefestivaler til sommeren. Advarsel! Stor fare for at sangene fester seg på hjernen!

Sangene fra boka kan du høre her. (ekstern lenke)