Forventer tidenes pakketopp – oppfordrer til henting

Nordmenn har Nordens høyeste netthandelsforbruk pr person, og anslås av Post Nord til å utgjøre 24 milliarder kroner bare i første halvår. Dette merkes godt både hos Extra Hommelvik og Vikhammer.

– Vi forventer at dette blir et nytt toppår i pakkeutlevering. Dette blir årets desidert mest travle uker i posten, og vi står klare til å hjelpe kundene våre med å sende og levere ut brev og pakker, sier butikksjef Arnstein Bostad ved Extra Hommelvik.

November er største netthandelsmåned

-November er den desidert største netthandelsmåneden i året, og februar er den roligste. I november er salget 99% større enn for gjennomsnittsmåneden. Julehandelen starter tidligere enn før, med Black Week som startskuddet, og Black Friday 29. november som den største netthandelsdagen. Så fortsetter det med stort trykk inn i julehandelen og deretter romjulssalg, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

-Vi synes det er flott å kunne tilby pakkehenting som servicefunksjon i mange av butikkene våre. Samtidig håper jeg at kundene har forståelse for at det kan bli litt kø nå i november og desember. Volumet har økt enormt, og er veldig plasskrevende. Vi skal gjøre vårt ytterste for at folk både får hentet og sendt det de skal før jul, sier Vik-Mo.

Oppfordrer folk til å hente pakkene

Og når november er netthandelsmåneden, vokser pakkeberget til nye høyder i desember.

– Det fyller seg fort opp i hyllene, og vi merker godt endring fra år til år at folk handler stadig mer på nett. De fleste norske nettbutikker har i snitt ca. fire til seks virkedager på utlevering til kunde, og vi forventer stort trykk fra neste uke av, sier Øystein Mostervik som er butikksjef ved Extra Vikhammer.

– Vi vil gjerne få oppfordre kundene våre om å hente pakkene så snart man får hentelapp eller melding på mobilen om at pakken er ankommet butikken. Når pakkene hentes raskt, får vi bedre plass i hyllene. Da blir det lettere for oss å finne frem blant pakkene og vi kan gi bedre og mer effektiv service i juletrafikken som snart står for tur, sier Mostervik.

Gode tips til deg som skal hente eller sende brev og pakker:

• Hent pakken så fort som mulig.

• Ha hentelapp eller hentekode klar når det er din tur.

• Husk legitimasjon om du skal hente en pakke som krever det.

• Ha pakkene klare dersom du skal sende. Kjøp gjerne adressekort på nett. Husk riktig adresse og å bruke god emballasje.

• Unngå rushtidene om morgenen og på ettermiddagen om du kan det.

• Vær blid i køen. Det smitter på de andre og gjør ventetiden kortere.

Kilde: Posten