Dømt til evig fortapelse

Fredag 15. november er det urpremiere på Dømt til evig fortapelse av Wenche Strømdahl og Petra Bjørkhaug i Nidarosdomen. Aslak Moe er regissør.

«Du er fanget i Djevelens listige garn, besudlet av det verdslige og nedrige liv!»
Det var beskjeden 18 år gamle Wenche Strømdahl fikk da hun ville bli skuespiller. Over 40 år senere har fordømmelsen blitt til en personlig beretning om hvor mye det koster å ta egne valg. I denne forestillingen viser skuespiller Wenche Strømdahl oss hvordan hennes livsreise artet seg, etter å ha blitt dømt til evig fortapelse av forstanderen i en norsk frikirke på starten av 70-tallet. Det skulle ta henne flere år å trosse denne fordømmelsen og kjempe seg fri fra forventningene, finne forståelse og – ikke minst – forsoning.

Angrep fra autoritetspersoner kan være vonde å takle for unge mennesker i sin mest sårbare fase av livet. Det handler om hvordan ord får lov til å ta alt for stor plass – og hvordan vi må kjempe mot dem for å meisle ut vår egen vei.

Dømt til evig fortapelse produseres i samarbeid med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet, og skal også fremføres i Nidarosdomen. Domkantor Petra Bjørkhaug har komponert musikken og er medspillende organist.

Forestillingen varer i ca 1 time 15 minutter og spilles uten pause.

Medvirkende: Wenche Strømdahl (t.h.) og Petra Bjørkhaug (orgel) Foto: Terje Visnes