Jeezes – for en konsert!

Det var et fullsatt Ytre Malvik samfunnshus som fikk oppleve en gjennomarbeidet og variert konsert med gode kulturkrefter både fra Malvik og Trondheim.

Kjernen i konserten var et Malvik musikkorps i storform. Det er ikke bare enkelt å gi seg i kast med musikk fra «We will rock you», «Moulin Rouge» og ikke minst Andrew Lloyd-Webers rockeopera «Jesus Christ Superstar», men dette er noe korpset kan. Tette harmonier og tydelige fraseringer kommer på løpende bånd og lager den profesjonelle musikalske rammen en slik konsert trenger. (Saken fortsetter under bildet)

Det er gledelig med så mye ungdommelig energi i denne varierte konserten. Bidraget fra valgfag Sal og scene på Tonstad og Rosten skoler, sammen med sangere fra Kulturskolen i Malvik er med på å sette sitt tydelige preg på konsertens første avdeling. Her får vi nummer som sjarmerende «For et hundeliv» fra musikalen «Annie», samt godt koreograferte og scenisk fornøyelige innslag fra 60-tallsmusikalen «Hairspray». Her er det ungdom som tør å utfordre seg selv og by på seg selv på scenen, og det lover godt for musikkteaterets og scenekunstnernes framtid i Trondheimsregionen. (Saken fortsetter under bildet)

Ikke minst Vikhamar og Saksvik skolekorps en viktig del av denne første avdelingen. Skolekorpset får vist fram det de kan med nummer fra blant annet Disney-musikalene «Beauty and the beast» og «High school musical». Vi lar oss også sjarmere av det solide publikumsfrieriet «We will rock you», med aspirantene i front. Her er det ikke en sjel i salen på Ytre Malvik samfunnshus som kan la være å være med å på den umiskjennelige rytmen. Det gror godt i korpsmiljøene i Malvik, noe Vikhamar og Saksvik skolekorps viser med sine bidrag i denne konserten.

Søstrene Elisabeth Leirvik Rabben og Ellen Rabben Svedahl, sammen med Sindre Rabben Svedahl, kjent fra blant annet Saksvikrevyen, er også med på å sette sitt solide preg på denne konserten med tydelig diksjon, stemmeprakt, sceneutstråling og tilstedeværelse som når helt til de bakerste radene på amfiet i samfunnshuset. (Saken fortsetter under bildet)

Det vi lar oss imponere mest over, er imidlertid avdelingen med musikk fra «Jesus Christ Superstar». Andrew Lloyd-Weber har komponert et utfordrende stykke musikk, men her er det kvalitet fra ende til annen. Ikke minst på grunn av sterke solistprestasjoner fra samtlige. Ungdommen fra musikklinja på Trondheim Katedralskole viser solid stemmekvalitet og scenetekke utover det man kan forvente av 17-18-åringer.

‘Jesus’, for kvelden sunget av et kjærkomment nytt bekjentskap i Nicklas Sandvik, er akkurat passe opptatt av sin egen evne til å frelse og viser dette fint på scenen. Robin Granum Johansen har kraft, råskap og trøkk som ‘Judas’. Iver Sitter Midttun fra Saksvik som ‘Herodes’ er et sanglig og scenisk funn, og hans versjon av «King Herodes song» er underholdende, energisk og on-point. Ida Solstad som ‘Maria’ har en stemme som kunne hoppet rett inn i større roller på en teaterscene nær deg. Sammen med erfaringen, tryggheten og utstrålingen til de tidligere nevnte søstrene Rabben og Sindre Rabben Svedahl, gir dette en såpass solid andreavdeling som vi må si er synd ikke er videreutviklet og gjort til en full scenisk versjon. (Saken fortsetter under bildet)

De som ikke tok turen til Ytre Malvik samfunnshus denne søndagskvelden gikk virkelig glipp av noe, og kan angre seg for at de ikke tok turen til Vikhammer og fikk Jeezes-følelsen med seg inn i siste del av søndagskvelden.