Travel førjulstid for Brød & Sånt

Den som tror at det å drive håndverksbakeri på Midtasandtangen er et latmannsliv, må tro om igjen.

Årets sommer har nesten vært travlere enn fjoråret og da var det skikkelig travel, skal vi tro Valery Hofman og Georg Knutsen.

-Det har vært mye å holde på med ja, men det har vært bare artig, sier Georg. Og så har vi lært mye av sommeren i fjor så vi skulle være litt forberedt, men det dukker jo stadig opp noe, men alt i alt ble det en knallsommer med mye folk og mye aktivitet her nede.

Nå kommer den mørke kalde tida. Da blir det minst like travelt for entusiastene på Brød & Sånt.

Halloween og Stand Up

Det starter allerede den første novemberhelga med arrangement for små og store.

-Fredag 1.november byr vi på Stand Up med Fredrik Steen og Alan Drop på scenen. Fredrik skal være godt kjent som Hildegunn Moltubak, forteller Georg Knutsen. Alan Drop er godt kjent med bakeriet på Midtsandtangen etter flere opptredener der.

-Lørdagen fortsetter vi med Barnas Halloweenfest med rebusløp og skumle overraskelser. Arrangementet er gratis med litt salg av kaker og drikke.

-Vi anbefaler alle om å kle seg godt, selv om de kler seg ut. Det kan bli surt og kaldt her nede i november, minner Valery om.

Julemarked

At håndverkbakst er etterspurt ut over Midtsandtangens grenser har Valery og Georg ofte erfart. Nå tar de med seg ferske brødvarer og metter sultne under det store julemarkedet i Trondheim.

-Der skal vi ha ansvaret for serveringen i lavoen på Torget. Der skal vi levere lunsj til samarbeidspartnerne til julemarkedet og de frivillige.

-I tillegg skal vi ha, som eneste fra Malvik, tror vi, en egen bod rett utafor Trondheim Torg, forteller de to.

-Der skal vi selge Trøndelags beste julebrød, vi skal også bake julekaker og selger småbakst i våre populære gavepakker.

-Til jul i fjor lagde vi pepperkakedeig som vi solgte i løs vekt. Det ble utrolig populært så en satser vi på år også, sier Valery Hofman.

Så man kan trygt si at en hektisk sommer blir avløst av en travel høst og førjulsvinter.