Ønsker seg dåpskjoler til kunstutstilling

Når Malvik kunstforening i samarbeid med Malvik kirkestue inviterer til kunstutstilling helga 9. og 10.november er det for 10.året det skjer.

-Så i og med dette lille jubileet kom tanken om å stille ut gamle og nye dåpskjoler i et eget rom her på kirkestua, sier Laila Tøndel.

-Den ideen tent vi på med en gang og nå ønsker vi oss dåpskjoler som kan stilles ut her, gjerne med litt historie og opplysninger rundt, sier Borghild Antonsen i Malvik kunstforening. De som har kjoler vi kan låne er velkommen til innlevering fredag kveld den 8.november og på lørdag den 9. på formiddagen.

Kunstustillingen vil pryde hele Kirkestua og kunstforeningens egen Kristin Berg fra Saksvik vil ha en egen separatutstilling. I tillegg vil medlemmer fra Malvik Husflidslag og Malvik Historielag ha utstilling.

-Som vanlig har medlemmene gitt et 30-talls ulike arbeider i premie til et kunstlotteri vi kjører disse to dagene med trekning på søndag. Det vil være åpen kafé i kirkestua begge dagene og på søndag kommer barnekoret fra Malvik kirke innom å synger etter gudstjenesten, forteller Laila Tøndel.

Har samlet inn 160.000

Samarbeidet mellom Kirkestua og kunstforeninga har gitt gode resultater. Brit Ragna Renanger er en av de som har vært med siden starten og kan fortelle om stor giverglede.

-Vi har vel samlet inn omtrent 160.000 kroner, som har gått til utstyr på kjøkkenet og ikke minst de elektriske anleggene i andre etasje, forteller hun.

-Ja midlene har uavkortet gått til Kirkestua og nå er det snakk om at det trengs et nytt piano i og med at tangentene på det gamle henger seg opp, sier Laila Tøndel.