Minnefondets samtale overføres til Bruket

Stiftelsen Ingrid Aunes Minnefond inviterer lørdag 19.oktober til samtalen: En ustabil verdensorden – hvorfor er det farligst for kvinner

Samtalen vil bli vist direkte på storskjerm i Saga (Bruket kulturhus) i Hommelvik, lørdag fra klokka 16.00 og deltakere i samtalen som foregår på Youngstorget vil blant annet være Kristin Halvorsen og Hadia Tajik. Samtalen vil ledes av Anne Grosvold.

Med i samtalen blir også Cathrine Thorleifsson og Hilde Frafjord Johsen.

Det er ungdomspolitikeren Kristin Nybrodahl som har tatt initiativet til arrangementet.

-Vi var flere som satt å snakket om at vi kunne tenkt oss å deltatt, men at det var umulig for oss å dra til Oslo. Derfor tok jeg kontakt med ei i stiftelsen (Ingrid Aunes Minnefond, journ.anm) om å få til en direkteoverføring, og det ordnet seg bra, forteller Kristin Nybrodahl.

-Ingrid hadde stor betydning for mange i Malvik og temat for samtalen er jo veldig i Ingrid sin ånd, vil jeg si.

-Det er flott at minnefondet tar dette initiativet på Ingrid sin fødselsdag, sier Kristin.

Arrangementet er åpent for alle og dette er den eneste plassen man får sett det utenom Youngstorget.

-Nå er det mye annet som foregår i Bruket på lørdag, men vi satser på at det blir plass til alle, sier Kristin Nybrodahl, som legger til at dette ikke er et partipolitisk arrangement.

Les mer om arrangementet her. (Ekstern lenke) (Saken fortsetter under bildet)

Kristin Nybrodahl

Deler ut pris

Stiftelsen vil i årene som kommer dele ut en egen pris knyttet til temaer Ingrid var opptatt av: Nedrustning, fredsarbeid, likestilling og kvinners rettigheter i konflikt. Stiftelsen vil også støtte vitenskapelig arbeid av kvinner innen samme felt. Prisen vil i kommende år deles ut 19. oktober.

På denne datoen i år ville Ingrid fylt 34 år og vi ønsker i den forbindelse å markere dagen ved å invitere flere av Norges dyktigste kvinner til en spennende samtale.

Arangementet åpent for alle interesserte, enten du kjente Ingrid eller ei. Det vil også bli mulig å gi bidrag til stiftelsen for de som ønsker det.