Malviknytt – lokalt eid lokalavis

Da Malviknytt.no ble publisert for første gang 7.juni 2015, var det Rørosnytt og Torik AS på Røros som stod bak.

Fire år og fem måneder etter, blir Malviknytt helt lokal med etableringen av Malviknytt AS, hvor Finn O. Fosmo er eier, daglig leder og fortsetter som redaktør.

-Vi gjør dette for å ha en tydelig lokal forankring i Malvik, hvor Malviknytt.no har vist seg å være en bærekraftig lokal aktør. Nå vil alle avgjørelser og beslutninger bli håndtert lokalt. Fra Røros vil vi heretter kun drive teknisk support, sier daglig leder i Torik AS, Eirik Dalseg.

-Endringene er for det meste av strukturell art og vil ikke påvirke innholdet i særlig grad. Vi er fortsatt den eneste lokalavisa som holder til her i Malvik og vårt fokus er utelukkende på lokale saker, sier redaktør Finn O. Fosmo.

-Med etableringen av Malviknytt AS vil vi kunne bli en enda bedre samarbeidspartner for lokalt nærings- og kulturliv, også kommunen, som alle sannsynligvis har et behov for å kommunisere med innbyggerne i Malvik, legger han til.

-En lokalt forankret mediebedrift må være av stor interesse for Malvik kommune å støtte opp om, som det har vært for Røros, en mye mindre kommune enn Malvik og ikke minst for næringslivet, sier redaktør i Rørosnytt, Tore Østby.

Hjertet i Malvik

-Malviknytt har hjertet i Malvik og er til for de som bor her, eller er herifra, eller har andre relasjoner til kommunen vår, forteller Fosmo som ikke tror det blir noen stor offisiell festmarkering av nyetableringen.

-Det blir kanskje litt havreflarn til kaffen, det er jo alltid stas.

Med etableringen håper redaktøren og de tidligere eierne at det vil være mulig å skape fler arbeidsplasser i tilknytning til lokalavisa.

-Med så mye som foregår på så mange områder i Malvik er det mer enn nok stoff å ta av, det er bare tid det er litt lite av innimellom, sier redaktør Finn O. Fosmo som ønsker seg frilansere som kan jobbe i redaksjonen.

Malviknytt AS vil fortsatt holde til på Hommelvik Stasjon og har du noe på hjertet er du velkommen innom.