Nysgjerrighet og begjær

Revitalisert versjon

Lørdag 21. september klokken 17:30 byr Trøndelag Teater på en revitalisert versjon av Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter.

Kransen

Det er første bind i trilogien, Kransen, som for anledningen er dramatisert av Kristian Lykkeslet Strømskag og Kjersti Horn. Regissør Kjersti Horn har gjennom et skarpt kvinneblikk skapt en ny Kristin (Ingrid Unnur Giæver) og Erlend (Kingsford Siayor) med god hjelp av regiassistent/koreograf Mads Sjøgård Pettersen, scenograf Sven Haraldsson og lysdesigner Eivind Myren. Musikk av Alf Lund Godbolt, skriver informasjonsrådgiver og presseansvarlig ved Trøndelag Teater, Sissel Grønlie i en pressemelding.

Nysgjerrighet og begjær

Nærmere hundre år er gått siden Sigrid Undset ga ut den historiske romansyklusen om Kristin Lavransdatter. I sine livsvalg drives Kristin av nysgjerrighet og begjær – krefter som stadig står i konflikt med normer og moral.
Sjeldent er et menneskes fysiske og mentale smerte beskrevet med større råhet. Det er beskrivelser som sammen med drap og voldtekt, sykdom og kjærlighet, tvil og tro viser kompleksiteten og kontrastene i et menneskeliv.

Kjærlighet og prøvelser

Det handler om middelalderkvinnen Kristin Lavransdatter og hennes liv fra oppveksten i Gudbrandsdalen, til hun dør på Reins kloster utenfor Trondheim. Her skildres den stormende og problematiske kjærligheten til Erlend, hennes prøvelser som mor, et turbulent forhold til egen familie og en sterk tro.

Nobelprisen i litteratur

Sigrid Undset regnes som en av de fremste norske forfatterne gjennom tidene. For trilogien om Kristin Lavransdatter og romanene om Olav Audunssøn, mottok hun Nobelprisen i litteratur i 1928.

På Hovedscenen

Forestillingen er på Hovedscenen, og forestillingen varer i ca 3 timer pluss pauser. Billetter kan kjøpes HER.

  • Regi: Kjersti Horn
  • Dramatisering: Kjersti Horn og Kristian Lykkeslet Strømskag
  • Scenografi og kostymer: Sven Haraldsson
  • Lysdesign: Eivind Myren
  • Musikk: Alf Lund Godbolt

Medvirkende: Ingrid Unnur Giæver, Kingsford Siayor, Trond-Ove Skrødal, Janne Kokkin, Isak Holmen Sørensen, Kai Remlov, Hildegunn Eggen, Mira Dyrnes Askelund, Vetle Bergan, Range Grande og Andreas Tønnesland.