En god inkluderingstanke

Lederen av HøyreFUNK, Oskar Eikeseth fra Asker, besøkte tirsdag treninga til Hommelvik GUTS på Øya Mersalg Arena i Hommelvik. HøyreFUNK er en nettverksgruppe for alle Høyre-medlemmer med interesse for politikk knyttet til funksjonsevne.

Oskar Eikeseth hiva seg like godt med på treninga og innrømmet etterpå at kondisjonen var bedre før.

-En av de sakene vi satser på i HøyreFUNK er hvordan vi skal klare å integrere flere i samfunnet uavhengig av hvilke funksjonsevner de har.

-Og dette fotballaget er et veldig godt eksempel på hvordan alle kan komme uansett funksjonsevne, form og fasong, for å være med å trene, ha en sosial arena og for ikke å glemme, komme i bedre form, sier Oskar Eikeseth.

Tirsdagens oppmøte på treninga til Hommelvik GUTS var det ingenting å si noe på med neste 30 stk på treningsfeltet.

-Jeg er imponert jeg over at denne lille bygda Hommelvik. Jeg hørt de hadde vært på cup sist helg og det er imponerende å se hva dette fotballaget får til. Og vi i Høyre vil satse på frivilligheten og vi mener frivilligheten er en viktig del av det Norske samfunnet.

-Og det er ikke bare kommunen og staten som har ansvar for inkludering. Det å knytte til seg frivillige og andre krefter er viktig og det er nettopp slike tiltak som kommunepolitikerne kan være med på å støtte opp om, sier han.

-Dette er et viktig tilbud til en gruppe som kanskje ikke har så mange andre tilbud, det må vi støtte opp om så det ikke forsvinner, sier Oskar Eikeseth i HøyreFUNK.

Samme tanke

Ildsjel og initiativtaker til Hommelvik GUTS, Sverre Inge Lystrup Ness synes det var artig med besøk av HøyreFUNK.

-Oskar var en skikkelig «Gutser». Vi liker å bli sett.

Og hvem vet, kanskje får GUTS nasjonal oppmerksomhet nå.

-Nasjonal oppmerksomhet er flott og bra med tanke på å spre GUTS sin inkluderingstanke, sier Sverre Inge Lystrup Ness til Malviknytt.