Lanzarote – Syden, synden og sekten

Ved Studioscenen

Lørdag 7. september klokken 18:00 blir det både sektavsløringer, svart humor og syndig sydenstemning når Michel Houellebecqs Lanzarote har verdenspremiere iscenesatt av Ole Johan Skjelbred, ved Studioscenen på Trøndelag Teater, skriver informasjonsrådgiver og presseansvarlig ved Trøndelag Teater, Sissel Grønlie i en pressemelding.

Syden, synden og sekten

Vi befinner oss på Lanzarote rundt årsskiftet 2000, og det som skulle ha vært ren avslapning et sted i sydens sol, blir i stedet til et skjellsettende møte mellom en deprimert belgisk politimann, to tyske lesbiske, en kjederøykende og søkende mann – samt en mystisk sekt.

I hverandre vil de kanskje finne noen svar eller helt nye spørsmål. Som i andre av Michel Houellebecq romaner, er det overordnede temaet eksistensiell lammelse og fremmedgjorthet. Det er som om forfatteren er overbevist om at mennesket vil utslette seg selv, lenge før naturen klarer å gjøre det. Denne misantropien kombineres likevel med en oppdrift: Houellebecq vil forstå de levende, noe som innebærer å granske dem.

Kremlag av skuespillere

Regissør Skjelbred, mener selv at han har et kremlag av skuespillere med seg i denne oppsetningen, da både Mari Hauge Einbu, Ingrid Bergstrøm, Kenneth Homstad, Honoria Refugio og Øyvind Brandtzæg medvirker.

Michel Houellebecq har i en årrekke vært en kontroversiell forfatter i hjemlandet Frankrike, der han med humor, provokasjoner og nådeløse betraktninger har satt både islam, moderne dobbeltmoral og 68-generasjonen under lupen. «Han setter et termometer opp i røven på det europeiske kontinentet.

Resultatet er ikke nødvendigvis så veldig flatterende – heller deprimerende. Men det er svinaktig morsomt», sier Skjelbred i pressemeldingen.

Inspirert av øvrige utgivelser

Stykket henter sin tittel og tematikk fra Houellebecqs roman fra 2000.

Regissør Ole Johan Skjelbred har også latt seg inspirere av øvrige utgivelser, som «Både Utvidelse av kampsonen (1994), Plattform (2001), Muligheten av en øy (2005), og Serotonin (2019) kommer nemlig med beslektet tematikk», mener Skjelbred.

Kostymer er ved Ane Aasheim og lysdesign av Steffen Telstad. Regi, dramatisering og scenografi står Ole Johan Skjelbred for selv. Forestillinger varer i omlag 1 time 50 minutter, og spilles uten pause. Billetter kan du bestille HER.