Høstet gulrot og potet på taket

Fredag kom dagen som alle på Stasjonsveien 20, Vikhammer helsetun har ventet på.

Det var endelig klart for innhøsting av gulrot og potet. 

Det hele begynte med at noen av blomsterkassene på takterrassen sto tomme. Da det er flere tidligere gårdbrukere som bor på helsetunet, var det lett å få svar på hva som burde gjøres.

«Dere må sette potet, så gulrot og reddik. Dette er enkle grønnsaker å dyrke, så dette kommer dere til å greie». (saken fortsetter under bildet)

Det ble høstet rikelig med gulrot og potet fra taket på helsetunet (foto: privat)

En varm dag etter 17 mai ble frøene og potetene satt i jorda. Så var det bare å vente i spenning. Reddikene ble modne først, og ble spist gjennom sommeren.

Det er tydeligvis gode vekstforhold på taket på Vikhammer, for fangsten ble stor.

Noe av potetene og gulrota skal brukes i kjøttsuppa som har blitt ett fast innslag hver høst. Denne dagen avbestilles middag og ansatte og beboere lager hjemmelaget kjøttsuppe.

Det blir kanskje ekstra stor stas i år, når de har dyrket noe av ingrediensene selv?

Nå gleder de ansatte og beboerne seg allerede til neste år og de ønsker å få noen flere tips fra beboerne, slik at de kan utvide grønnsakshagen vår.

Mye fin potet i blomsterkassene. Her er det Kristin Vikan Sundt (bak) og Anne Karin Solberg som tar opp høstens tilfang
Anne Karin Solberg tok opp gulrot og potet. (foto: privat)