Utfordrer politikerne

Når vi møter Kirsti Hamre Nilsen står hun og ser utover Midtsandtangen hvor Kreftforeningen skal arrangere «Stafett for livet» 14.-15.september.

I den forbindelse hadde hun og avdøde ordfører Ingrid Aune en idé. Den ideen må hun nå fronte selv.

Vi må gå foran

-Ideen er enkel, men viktig. Jeg utfordrer alle lokalpolitikere, de som står på valglister og sitter i kommunestyret til å delta på stafetten, sier Kirsti.

-Stafetten foregår jo etter valget og de fleste skulle være uthvilt eter valgkampen.

-Det er vel en selvfølge at ordføreren stiller opp og går foran, bokstavelig talt, sier Kirsti Hamre Nilsen.

-Kreft er noe som rammer mange og ideen med en stafett som varer i 24 timer er at den kreftrammede og dennes familie aldri får fri fra sykdommen. Den er der hele tiden.

-I tillegg er det folkehelse i å bevege seg og her kan vi som lokalpolitikere være med og gå foran med et godt eksempel, sier Kirsti Hamre Nilsen som selv er aktiv lokalpolitiker.

Hun stiller selv til valg som ordførerkandidat for Pensjonistpartiet og har tidligere vært Høyres ordførerkandidat i Malvik.

-Man kan selv velge hvordan man vil bevege seg rund i løypa. Man kan løpe, gå, bruke rullator osv. Det er mye som skjer langs løypa, mye og se og delta på, så tida vil nok gå fort, forteller Kirsti.

Mange frivillige

«Stafett for livet» vil fokusere på det de kaller «Fighterne». Det er de som har eller har hatt kreft. En sykdom som ikke tar pause.

For å avvikle stafetten trengs det mange frivillige og det er behov for flere hender.

-Her kan kanskje lokalpolitikerne kombinere dette med å stille et lag, med å bidra med noe praktisk? Vi trenger vakter, vaffelstekere og andre medhjelpere, sier den engasjerte lokalpolitikeren.

Til nå er det meld ca 350-400 deltakere og det er ennå plass til flere.

Har du et lag du ønsker å melde på? Se her. (ekstern lenke)