Bør det offentlige ta større ansvar?

Nå som sommeren endelig har kommet til Malvik og badesesongen er i gang, og frykter Livredningsselskap at det skal bli druknings-ulykker som følge av at foreldre ikke passer egne barn godt nok på stranden. 

I en pressemelding advarer president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap, at du må passe ekstra godt på barnet ditt.  

De opplever ofte bortkomne barn som en av de hyppigste årsakene til kontakt fra publikum. 

Foreldre sovner, og er spesielt opptatt av å sjekke sosiale medier og barna vandrer rundt på egen hånd.

Tro ikke at svømmeferdighetene som er innlært gjennom vinteren i innebasseng fungerer like bra i sjøen under helt andre forhold.

-Å svømme i et varmt basseng er noe helt annet enn å svømme i sjøen med undervannsstrømmer, kalt vann og dårlig oversikt, sier Alfonso.

Claire Alfonso mener kommuner og fylkeskommuner bør ta mer ansvar for offentlige badeplasser, og at det etableres flere livredningstjenester i Norge. 

– De siste ti årene har det druknet 879 mennesker med døden til følge, og bare i fjor reddet strandlivredderne i Oslo-regionen 29 personer fra drukningsfare, sier hun.

– I fjor druknet det 102 mennesker i Norge og mange av disse drukner i forbindelse med bading eller aktiviteter i vannkanten, sier Claire Ann Alfonso.