Husker du?

I vår lille serie hvor vi presenterer foto fra vår nære fortid sammenlignet med dagens situasjon, tar vi denne gangen turen til Hommelvik Stasjon og det gamle pakkhuset som i daglig tale kalles Rampa.

Her hadde NSB sin godsekspedisjon og opphavet til navnet ligger i varerampa på utsida av bygget.

Her ble det ekspedert varer til og fra mottakere i Hommelvik og omegn. Fra 1996 har Stein Hofstad drevet Cafe Rampa i bygningen og for noen få år siden fikk han Malvik kommunes kulturpris for innsatsen.

Det gamle bildet er tatt av fotograf Geir Ø. Johnsen og viser stasjonsområdet og sentrum før TON-moderniseringen. Legg merke til at Stajonskiosken er borte og at trafikklysene som stod der en periode ikke er der. Når er bildet tatt? Send oss gjerne et tips på e-post tips@malviknytt.no

Dra markøren over bildet for å se før og nå.