Kulturskolen jubilerer

Kulturskolen i Malvik feirer 40 år, og markerer jubileet med en stor familiefest på Midtsandtangen søndag 16.juni.

Feiringen markeres sammen med Hommelvik Juniorkorps og de øvrige avdelingene i virksomhet kultur: Ungdomshusene, Biblioteket og SommerMalvik.

Arrangementet er spredd over flere arenaer med scener i Messebygget, Ly og Le og Snekkerverkstedet.

-Det er for at vi skal få til et tilbud til alle elevene og for at alle skal få gode scener å opptrå på forteller rektor ved kulturskolen, Gunnhild Breirem til Malviknytt.

-Det blir flere konserter og forestillinger, utstilling, workshops og en rekke aktiviteter: Esport, instrumentprøving, aktivitetsløype, ansiktsmaling, veggpoesi, leselykkehjul, gjenbrukskunst og boblefotball, forteller hun.

Kan bli over 500 personer

Samtlige elever i kulturskolen er invitert til å delta, og vi regner med at det blir rundt 150 store og små elever alt i alt. Med foreldre og søsken med flere kan det fort bli over 500 personer på Midtsandtangen førstkommende søndag.

-Brød & sånt etablerer utsalgssteder både i Messebygget og Snekkerverkstedet slik at det skal bli en mulighet for alle til å kjøpe seg noe godt å spise og drikke, sier hun.

Dagens elever underholder

Etter førti år med kulturskole har antallet tidligere elever blitt stort. Men under jubileumskonserten er det kun dagens elever som skal opptre.

Kulturskolen har samlet en rekke sitater fra tidligere elever som skal slås opp på området søndag.

Malviknytt har fått tilgang til noen av disse, som vi gjengir her:

«Kulturskolen. Helt fra jeg ble bedt om å slutte i musikkbarnehagen, fra utallige tubatimer, den uøvde pianoleksa fra Margot Bjørseth, teaterleiken og improvisasjonen på Vikhammer, bandøving med Hans Jacob og gutta (med andreplass i MGP jr. som krona på verket), noen få vikartimer i messingblås og helt fram til jeg nå jobber som frilans operasanger. Kulturskolen i Malvik er med meg absolutt hver eneste dag. Jeg er både kulturskolen og de flotte folka der evig takknemlig!» sier Torstein Fosmo.

«Hans Jacob og Jon ved Kulturskolen på Vikhammer lære meg å elske gitar. Jeg kunne endt opp som en halvfeit sykepleier, men takket være dere ble jeg en halvfeit sykepleier med riiiimelig bra gitarskillz. Og det er jeg evig takknemlig for.» sier Emil Almås

«Det eneste jeg angrer på med kulturskolen er at jeg ikke begynte tidligere. Gratulerer med 40-årsjubileet!» sier Mads Saurstrø.

Flere sitater vil være slått opp på området søndag.

Selve arrangementet starter med offisiell åpning ved ordfører Ingrid Aune og virksomhetsleder Arve Renå. Det hele avslutter med innslag fra Flere farger Malvik og et stort fellesnummer.