Frode forlater Mersalg

Frode B. Hansen, som i elleve år har vært administrerende direktør for Mersalg Gruppen på Sveberg, forlater nå sjefskontoret på Svebergtunet og skifter bransje.

Frode B. Hansen er 54 år, utdannet diplomøkonom og Master of Management ved BI.

Over til Brekstad

Han skal i september tiltre jobben som administrerende direktør for Mascot Høie AS som er Nordens største produsent av dyner og puter, med betydelig eksport til hele Norden, samt land som Polen, Nederland, Tsjekkia m.m.

Mascot Høie har fabrikk og hovedkontor på Brekstad, med moderne lokaler og innovativt produksjonsutstyr både for fiber og dunproduksjon. Salg- og markedsavdelingen, herunder også produktutvikling og design, ligger i Trondheim. Bedriften omsetter for over 300 mill., og har ca. 120 ansatte.

-Det er jo ikke lett å forlate en bedrift som Mersalg, men jeg kunne ikke si nei til denne utfordringen, sier Frode B. Hansen selv.

-Mersalg er jo en leverandør av tjenester, og jeg har tidligere jobbe med butikk- og kjededrift.

-Nå skal det skal bli artig å lede en bedrift som produserer og eier en så sterk merkevare som Høie, sier han.

-Og så er det jo veldig bra at vi har produksjonsbedrifter av denne typen i Trøndelag, mye produksjon av denne typen settes jo ut til lavkostland. (saken fortsetter under bildet)

Omstilling

Mersalg ble solgt til et svensk konsern for et år siden, men Mersalg drives fortsatt som en selvstendig bedrift med hovedkontor på Svebergtunet her i Malvik.

-De svenske eierne er så fornøyd at de ønsker å etablere konseptet i øvrige nordiske land. Jeg skulle egentlig lede denne satsingen, sier Frode B. Hansen.

-Mersalg har vært gjennom en omstillingsprosess, men vi har heldigvis vært i forkant av de endringene som har skjedd i dagligvarebransjen hvor kjedene, eller butikkene har tatt over varehåndteringen selv.

-Vi har kommet styrket ut av prosessen, driver lønnsomt og er rigget for ny vekst. Vi fremstår i dag med et fremtidsrettet tjenestetilbud som er relevant for norsk handel, forteller han.

Bergenser på Viksletta

Frode B. Hansen er fra Bergen og har nå bodd i Malvik i 25 år, nærmere bestemt på Hundhamaren.

-Der har jeg engasjert meg i barne- og ungdomsfotballen i Malvik IL og har hatt ulike trenerroller i over tjue år, forteller han.

-Det er jo sånn at når du flytter til ett sted er det via fritidsaktiviteter, skolen og ungene at man blir kjent med nærmiljøet. Så jeg har blitt veldig knyttet til Malvik.

Og selv om han nå bytter jobb og arbeidssted, fortsetter han engasjementet for fotballen.

-Fotballen fortsetter jeg med. Yngste datteren er nå 17 år og er like ivrig fremdeles.

-Fotball er jo veldig artig, sier den nyslåtte direktøren for Mascot Høie AS, som altså fortsetter å bo i Malvik, selv om jobben tar han andre steder.

-Det er jo fantastisk fint å bo i Malvik med masse nærhet til naturen. Jeg er også glad for at det er en forholdsvis liten kommune. En blir godt kjent med folk og som bedriftsleder er det positivt at det er veldig lett å få kontakt med politikerne og ikke minst administrasjonen i kommunen når man øsnker å diskutere ting.

-Malvik kommune oppleves som veldig næringsvennlig, etter min mening i hvert fall, avslutter han.