Cirkus Agora jubilerer og kommer til Hommelvik

Cirkus Agora er i gang med en ny sesong, 30 år etter sirkusets premiere på Hamar i april i 1989. Cirkusdirektør Jan Ketil Smørdal har satt sammen et program av med   akrobatikk av høyeste klasse, mye klovnemoro og en ny, norsk debutant. Sirkuset har høstet strålende kritikker og har til og med måttet til med ekstraforestillinger.

– Det er få ting som kan begeistre så mye som sirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne. De er opprinnelsen til all moderne underholdning, sier sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal, som imponerte alle da han først debuterte som sirkusartist på line, og senere startet sitt eget sirkus med hele hjembygden i ryggen, skriver Cirkus Agora i en pressemelding.

Med seg i jubileumsesongen har Jan Ketil artister fra flere verdensdeler:

Fra Cuba kommer temposjonglør og ballkunstner i verdklasse, Rafael De Carlo. Han har imponert titusener i noen av Europas største og mest anerkjent sirkus og høstet heder og ære på festivaler, blant sirkuskritikere og publikum.

Prisbelønte Martyn Chabryn tar pusten fra publikum med sitt musikalske perkusjonsnummer hvor hun på uforståelig vis smetter ut av det ene antrekket og inn i det andre på sekundet. Sjelden får du se noen multitaske på et slikt høyt nivå!

Og så er det Edi Lafortes festlige hundenummer, en favoritt hos mange av de unge. Høyt tempo, heftige triks og mye logring!

Cirkus Agoras egen husklovn Fransesco trimmer lattermusklene til store og små med nye sprell, påfunn og ikke minst avansert moro med musikk.

Og ett nummer er direktøren ekstra stolt av:

– Jeg vil spesielt nevne årets debutant, norske Erika Hågensen. Hun har fått sin sirkusutdannelse fra kulturskolen i Trondheim, og det har vært en glede å følge henne i manesjen. Hun blir bare dyktigere og dyktigere, og har fått en strålende mottaking hos publikum. Jeg er stolt over å kunne presentere en ny, norsk og særdeles talentfull sirkusartist, sier Jan Ketil Smørdal, i pressemeldingen.

Og direktøren selv? Han er i full vigør hele dagen, høyt og lavt og ordner og organiserer. Han brenner for å underholde, brenner for sirkuset sitt og dette å reise rundt og gi folk i hele landet levende underholdning. Også i år finner du ham i manesjen. Og om han blir spurt, så viser han nok gamle kunster i år også.

Cirkus Agora kommer til Hommelvik mandag 20.mai.