Marit til scenen ved Det Norske Teater

Marit Sofie Blokkum Nakstad (19 år) fra Hommelvik er klar for scenen ved Det Norske Teater i Oslo.

Hun er en av 10 ungdommer som er med i teatergruppa Harehjerte Produksjon som skal representere Trøndelag under festivalen Den Unge Scene som arranger i Oslo på Det Norske Teater lørdag 11. mai.

Dette er et arrangement for ungdommer mellom 13 – 19 år.  Harehjerte produksjon er en frittstående teatergruppe med ungdommer i fra Trondheim og omegn. Gruppen ble dannet av Teater og drama NTNU i 2017 ved ledelse av Marie Hovde.

Marit Sofie Blokkum Nakstad går til daglig på musikk, dans og dramalinja på Charlottenlund vgs. Hun har tidligere gått 6 år på sang på Malvik kommunale kulturskole. Hun begynte med teater i 2017 da hun ble tatt inn i Harehjerte Produksjon ved ISAK i Trondheim. Gruppas første teaterstykke het «Innvilget». Dette handlet om hva vi søker etter i livet og om vi får søknaden innvilget.

Festivalen Den Unge Scene (DUS) går av stablene annet hvert år, og består av teatergrupper for ungdom fra hele landet. Etter hvert fylkesfestival sendes en gruppe til festivalen i Oslo. I år var det Harehjerte produksjon som gikk videre etter festivalen på Trøndelag Teater 13.april.  DUS er støttet av Norsk Kulturfond og et samarbeid med Det Norge Teateret i Oslo.

Temaet for festivalen er «Grensesetting og Respekt». De har kunnet velge blant ferdig skrevne tekster eller temaet «Blanke Ark» som kan være egenprodusert stykke, enten ved dans og uten tale, eller improvisert tekst.

Harehjerte Produksjon har valgt egenprodusert tekst, og lagt handlingen til skolegården med grupperinger, mobbing og misbruk av Instagram og Facebook. «Vi er alle helter i våre liv og skurken i en annens.» sier ungdommene.

Stykket har både alvor og humor, og ungdommene bruker sin egen måte å uttrykke seg på. Sonde Justad sin sang «Riv i hjerte» har en sentral plass i stykket og ungdommene klarer å flette inn teksten inn i stykket.