Det er klart for TM

I dagene 27. – 28. april ønsker nok en gang NMF Trøndelag og Stjørdal Drilltropp, hjertelig velkommen til Trøndersk Mesterskap i drill i Stjørdalshallen.

Malvik er godt representert

Marit Teigseth Sveian,  Lene Josie Johnsen og Emilie Kjøsnes Haagenstad vil representerer Hommelvik juniorkorps, i årets Trøndersk mesterskap.

I tillegg er Malvik også representert ved at Iben Nørkov Bakmark skal representerer Stjørdal Drilltropp. Iben er også  koreograf for de eldste drillerne i Hommelvik juniorkorps.

Marit

Marit er 16 år, og bor i Hommelvik. Til daglig går Marit på Service og Samferdsel ved Ole Vig Malvik videregående skole. Hun begynner å ha lang erfaring med drilling, da hun har drevet med dette i snart ti år. Marit skal delta i «Drilldans solo senior beginner» og skal etter planen fremføre sitt nummer på lørdag klokken 09:42.

-Oppkjøringen mot Trøndersk Mesterskap har vært ganske bra. Vi har hatt en del ekstraøvelser de siste ukene, og det har vært godt. For da føler vi at vi er klar. Jeg både tror og håper det kommer til å gå bra. Jeg gleder meg veldig, og jeg er nok også spent, forteller Marit til Malviknytt.

Lene og Emilie

Både Lene og Emilie er 16 år, begge bor i Hommelvik og går på Malvik videregående skole. De har begge to drevet med drill over flere år, og de skal delta i kategorien «Drilldans duett Senior». Etter planene skal Lene og Emilie på gulvet lørdag, klokken 17:19.

-Jeg gleder meg, men er ganske spent på hvordan det går, forteller Emilie.

-Oppkjøringen har vi stort sett holdt på siden november. På noen treninger har vi jobber ekstra hardt, mens på andre ganger slapper vi av litt. Jeg synes det er bra at vi startet så tidlig med å øve på dansen, da sitter det ekstra godt også oppi hodet. Jeg håper det går bra. Det er ikke så mange innenfor den gruppen vi skal delta i, så jeg håper på en pallplass. Jeg både gleder meg og gruer meg. Jeg tullet litt til i fjor så jeg er litt for at det ser det samme i år, men jeg er spent på hvordan det går, forteller Lene og legger til at hun anbefaler de som har lyst til å prøve drill til å gjøre det, for det er gøy.

Erfaren koreograf

Iben er koreograf til både Marit, Lene og Emilie. Iben har opparbeidet seg mye erfaring og kompetanse på drill. Hun har både deltatt og fått gode plasseringer i både NM, EM og VM. I 2018 ble det ble en suveren 1. plass i VM.

-Jeg er koreograf for de eldste drillerne i Hommelvik juniorkorps. Jeg har vært til dem omlag en gang i måneden, for å se hvordan det går. Jeg var sammen dem på treningen onsdag i denne uken, og jeg syntes de er klare ut til å stille på gulvet på lørdagen. Jeg gleder meg til å se hvordan de gjør det, og hvilke plasseringer de får, forteller Iben og legger til at plasseringer ikke har så mye å si, så lenge de har det gøy på gulvet når de framfører.

Iben

Iben er 19 år, bor i Solbakken og til daglig jobber hun ved Hommelvik Helsetun. Hun skal delta i kategoriene «Drilldans solo senior Advanced», «Xstrut senior advanced», «1 baton senior advanced» og i kategorien «Twirl duett senior», da sammen med Thea Hanssen fra Stjørdal. Iben har gått på drill helt siden 1. klasse.

-Jeg skal på gulvet både lørdag og søndag. Jeg mener jeg har hatt en ganske god oppkjøring, med tanke på at Trøndersk Mesterskap er helgen etter EM, og mener derfor jeg er ganske godt forberedt til helgen. Man kan aldri si helt hvordan det går, men jeg håper jo på at det skal gå bra. Jeg gleder meg selvfølgelig, men jeg er også litt nervøs, forteller Iben til Malviknytt.

Trøndersk mesterskap

Trøndersk mesterskap har status som NM-kvalifiseringskonkurranse, og NMFs verdier er engasjert, inspirerende og inkluderende. Konkurransene skal blant annet fungere som et verdifullt virkemiddel for å bidra til positive og utviklende korps opplevelser. Drillere, instruktører, ledere og arrangører skal legge til rette for at drill- og musikkorps skal oppleves som en interessant, spennende og utviklende aktivitet. I tillegg skal drillernes selvfølelse og identitet blir styrket og deltakelsen er forankret på rettferdighet og gode moralske verdier.

Vi ønsker jentene lykke til!