Et sikkert vårtegn

For mange er en av de sikreste vårtegnene når man hører korpsmusikk i gatene.

Gode marsjkunnskaper

Onsdag kveld, i et nydelig vårvær, var Hommelvik juniorkorps ute i gatene på Mogjalet i Hommelvik. Til tross for en lang vinter, var korpsleder fornøyd med de unge musikernes marsjkunnskaper tidlig i sesongen.

-Det er alltid spennende med den første marsjøvelsen. Først blir man gjerne litt forsiktig ettersom det er veldig annerledes enn å spille innomhus. Gjengen var ute i omlag en time i dag, og vi er veldig godt fornøyd, fortalte leder Agnes Johanne Omenås til Malviknytt.

Debuterte på asfalt

Hommelvik juniorkorps har både erfarent og nye musikanter. Siden 17. maitoget i Hommelvik er såpass langt, får aspirantene gå i sitt eget lille korps i toget.

-Det er nye drillere som debuterte på asfalt i dag og det er en del nye musikanter i hovedkorpset. I dag var også aspirantene med på marsjøvelsen. Disse skal gå i eget aspirantkorps 17.mai, men i dag «tørrtrente» de på marsjering til hovedkorpset sine marsjer, forteller Agnes Johanne Omenås og legger til at korpsmusikk i gatene må være et av de fineste vårtegnene.