Fikk e-post fra Madonna – The Queen of Pop

På Saksvik bor låtskriver og bassist Jan Holberg, sammen med kone og deres to barn, Elias og Julie.

«Showdown»

Jan Holberg har gått på The Liverpool Institute for Performing Arts og jobber som musiker. Han spiller  bass i Trine Reins band, og er mannen bak The Jan Holberg Project. The Jan Holberg Project sin tredje utgivelse, «Showdown» er nå klar, og den er spekket med internasjonale musikere. Musikere som har store navn innenfor både Jazz, rock og fusion sjangeren. CD’n er laget i 400 eksemplarer, og er faktisk utsolgt på forhånd.

-Jeg har bestandig hatt lyst til å gi ut en plate der bassgitaren står i fokus, og nå har jeg gjort det. I tillegg så er det en CD hvor de fleste av mine store inspirasjons kilder deltar, blant annet medlemmer fra band som Level 42 og Mezzoforte. Dessuten må vi ikke glemme min japanske venninne Senri Kawaguchi som spiller på tre sanger, og i tillegg fantastiske Cleo Higgins på vokal, forteller Jan Holberg til Malviknytt.

Reiste til Tokyo

I 2016 så Jan Holberg en video på YouTube, der Senri Kawaguchi spilte trommer. I dag er Senri Kawaguchi 22 år, og er en kjent artist i hele Asia.

-Jeg har spilt med en del trommiser, men Senri imponerte meg. Hun var ekstremt flink, og der og da bestemte jeg meg for at henne skulle jeg spille sammen med en dag. Jeg kontaktet henne på Facebook, og hun ble likte ideen, forteller Jan Holberg.

Uventet e-post

Jan Holberg laget en demo av låta høsten 2016, og tidlig i 2017 satt han på flyet til Japan og Tokyo. To år etter var han tilbake, og da ble det spilt inn enda to låter. Jan Holberg satt da med tre låter, som han ikke helt viste hva han skulle gjøre med. Det var inntil en ganske så uventet e-post dukket opp.

-Det var jo galskap å reise halve kloden for å spile inn en låt, og kanskje ikke noe bedre av å reise en gang til, selv om jeg da spilte inn to låter. Jeg ante faktisk ikke hva jeg skulle med låtene. Det var inntil jeg fikk en e-post fra Madonna, forteller Jan Holberg.

Foto: Facebook

Madonna Louise Ciccone

Malviknytt har tidligere skrevet om Madonna Louise Ciccone, eller bare Madonna som er navnet hun bruker som artist og hennes relasjon til Malvik.  Madonna, som har solgt mer enn 300 millioner plater over hele verden. Etter nesten tretti år i bransjen, er det ikke uten grunn at hun kalles «The Queen of Pop». «The Queen of Pop» hadde nå sendt en e-post til Holberg, og ikke bare hadde hun hørt Holbergs sin musikk, hun roste den, oppfordret ha til å gi den ut og hun til og med ønsket hans tilbakemelding på sin egen musikk.

Les også: Let IT WILL be – En horisont bak horisonten

-Ja, jeg fikk faktisk en e-post fra selveste Madonna, da vi har en felles venn her i Malvik. Madonna hadde hørt musikken, og hun oppmuntret meg til å spille den inn på CD. Dette var helt klart utslagsgivende for at det ble en CD som nå kom ut like før påske.

-Av hensyn til Madonna, ønsker jeg ikke å gjengi e-posten, men jeg fikk ros for musikken. Det er blitt flere e-postutvekslinger, og hun har også sendt meg et par av sporene fra et album hun jobber med, og hun ville ha min tilbakemelding på disse. Det var jo en fantastisk mulighet å få. Jeg har ingen forventning til noe som helst, og for meg er det mer enn nok at hun vet hvem jeg er, forteller Jan Holberg.


Bilde fra hans andre tur til Japan, og innspilling med Senri Kawaguchi. Bildet er tatt foran berømte Mt. Fuji. Foto: Harumi Kaneda

The Jan Holberg Project kan du følge HER.