Iben deltar i EM

16. april reiste en delegasjon på hele 133 personer fra Norge, for å overvære årets Europamesterskap i Twirling. 

Iben fra Malvik

Mesterskapet blir arrangert i dagene 17. til 21. april, og går sv stabelen i Lignano Sabbiadoro, Italia. Det norske landslaget deltar med 47 drillere, fra hele 14 korps.

En av disse er Iben Nørkov Bakmark fra Hommelvik. Iben stiller i klassen som heter «Dance team senior» og hun skal på gulvet fredag. Iben har dessverre vært syk i oppkjøringen til EM, men formen er nå på bedringens vei og hun ser frem til å representere Norge i konkuransen.

-Det går bra, troppen har ligget i hardtrening opp mot EM og føler vi stiller godt forberedt til konkurransen. Selv har jeg vært syk de siste dagene og har måttet tatt det rolig men føler meg bedre nå. Jeg syntes alltid det er morsomt å få representere Norge under ett internasjonalt mesterskap, forteller Iben til Malviknytt fra Italia.

Gode prestasjoner

Sportsdrill er idretten for deg som ønsker å drive med dans i kombinasjon med akrobatikk, turn og tekniske øvelser med drillstav. Iben har ved flere tidligere konkurranser utmerket seg.

Da VM i Twirling ble arrangert i Håkons Hall på Lillehammer i 2018, gikk Iben Nørkov Bakmark, sammen med Eirin Byberg Fosse, av med seieren i klassen Twirling Corps.

Eirin Byberg Fosse og Iben Nørkov Bakmark Foto: Stjørdal Trilltropp

I November 2018 ble sølv, og en sterk andreplass i klassen Solo 1Baton senior Level A, til Iben under NM i sportsdrill denne helga. 

Iben Nørkov Bakmark Foto: Jan Tore Bakmark

Vi ønsker Iben og resten av landslaget, lykke til.