Revygalla med lattergaranti

Hommelvikrevyen inviterer til glitrende Revygalla i Bruket kulturhus lørdag 27. april. Den årvisse tradisjonen under Arbeiderfestivalen i Hommelvik har fått gullet og glitret pusset til årets utgave.

– Lattergarantien står ved lag, sier revysjef Jan-Eirik Eggen, i en pressemelding.

Det er Hommelvik Arbeiderlag sin teatergruppe Hommelvikrevyen, som er vertskap for latterfesten i Bruket kulturhus, men er som seg hør og bør ikke de eneste som står på scenen. Dette er et samarbeidsprosjekt med noen de andre revylagene i regionen, der de sammen med Hommelvikrevyen skal vise fram det beste fra sine siste revyproduksjoner.

Seks revygrupper

I år er det Saksvik Teaterlag, Nonstadlaget, Kvitter fra Knotten, Skatvalsrevyen og Lånkerevyen som har blitt med på laget, og sammen med gjengen i Hommelvikrevyen skal de få i gang lattermusklene hos publikum i Nygaardsvoldsalen.

– Vi er glade for å ha fått med oss så mange på laget, både fra Malvik og Stjørdal. Det viser bredde, vekst og artig aktivitet i revymiljøet i regionen, sier revysjef Eggen, i pressemeldingen.

NM-generalprøve

Til sommeren er det duket for NM i revy på Høylandet, og revylagene begynner å tikke inn NM-formen. Denne kvelden vil det være god mulighet til å få oppleve numrene som skal delta i norgesmesterskapet.

– Revylagene pleier å bruke denne gallakvelden til å lade opp fram mot NM, og da er det kun de beste numrene som kommer hit, forteller Eggen.

Arrangøren stiller med eget orkester, med full blåserekke, skal også i år besørge akkompagnementet under revygallaen. Det lokale revyorkesteret har pusset instrumentene, børstet støvet av notene og tatt fatt på nye arrangement fra de andre revylagenes viser – og er følgelig i storform for å skape trøkk og skikkelig revystemning i salen.

– Etter forestillinga har publikum også anledning til å «lande» etter latterkulene med en fest på Café Rampa, sier Jan-Eirik Eggen, som gleder seg stort til ny revygalla i Malviks storstue Bruket kulturhus.