Landets ordførere lanserer eget valgløfte

Alle landets ordførere går ut sammen med et felles budskap i forkant av årets valgkamp. I «Valgløftet 2019» sier de at politikere må behandle hverandre med respekt og vise gjensidig tillit i tiden fram til kommunestyre- og fylkestingsvalget.

Styreleder i KS Gunn Marit Helgesen, ordfører i Oslo Marianne Borgen, ordfører på Røros Hans Vintervold og fylkesordfører i Sogn og Fjordane Jenny Følling overrakte valgløftet til stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, i forkant av festmiddagen for ordførere og lokale folkevalgte 9.april.

– Vi ønsker en ordentlig og redelig valgkamp i år, en debatt uten hets, mobbing, trakassering, skjellsord og personangrep. Derfor lanserer vi «Valgløftet 2019» som landets ordførere står bak, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen i en pressemelding.

Alle landets ordførerne forplikter seg med dette valgløftet til å være rollemodeller i diskusjoner og debatter, og ikke minst jobbe aktivt med å vise hvorfor lokaldemokratiet er verdt å kjempe for.

– Vi utfordrer og håper våre folkevalgte kollegaer på Stortinget vil være med på å gjøre 2019 til et valgår med gjensidig respekt og grunnlag for tillit, sier Helgesen i pressemeldingen.

En fersk rapport fra KS viser at nærmere halvparten av norske lokalpolitikere har opplevd hatefulle ytringer eller trusler. Halvparten har vurdert å gi seg i politikken på grunn av dette.

Les også: 4 av 10 lokalpolitikere har opplevd hat og trusler.