Speideraksjonen 2019

I 2019 er det den 16. gangen Norges speiderforbund samarbeider med Flyktningehjelpen om Speideraksjonen.

-Flyktningehjelpen driver flere skoleprosjekt i tre flyktningeleirer i Tanzania, og Speideraksjonen er med på å gi flere barn muligheten til å få oppfylt sin rett til utdanning og få opplevelsen av et stykke normalt liv. Skolen blir et sted der det er trygt og meningsfylt å være, forteller gruppeleder i Vikhamar speidergruppe, Ingvar Tøndel til Malviknytt.

Vikhamar speidergruppe hjelper andre

Mandag 8. april skal speiderne i Vikhamar speidergruppe bruke speidermøtet til å hjelpe andre barn og unge. 

-Speiderne vil gå i området fra Smiskaret til Hundhamaren, og vil samle inn penger slik at flyktninger som har rømt til Tanzania kan få skolegang. Som hvert år hittil, er det også denne gangen barn og ungdommer på flukt fra krig, uroligheter og vold vi vil hjelpe. Pengene går til skoleprosjekter for dem som har flyktet fra Burundi og Den demokratiske republikken Kongo til Tanzania. Rundt halvparten av flyktningene i Tanzania er barn og unge som har måttet avbryte skolegangen og forlate hjemlandet sitt, forteller Tøndel.

Vi oppfordrer alle til å ta vel i mot ungdommene fra Vikhamar speidergruppe.