Nytt og lokalt kaffemerke

Bakeriet Brød & Sånt på Midtsandtangen har fra før servert kundene sin egen kaffeblanding «Midtsand Sunrise».

Nå har de lansert en helt ny kaffe, «Midtsand Lønsj» som nylig kom fra Langøra kaffebrenneri på Stjørdal.

-Midtsan Lønsj er en litt mildere kaffetype som egner seg litt mer til hverdagslunsjen, litt sånn arbeidskaffe rett og slett, forteller Valery Hofman. Den passer perfekt til de som sitter på kontoret eller som vil starte dagen med en god kopp kaffe.

-Kaffebønnene i den nye merkevaren kommer fra Colombia mens i den første vi fikk laget er fra Guatemala. (saken fortsetter under bildet)

Kaffe viktig

Både Valery Hofman og Georg Knutsen understreker viktigheten av god kaffe.

-Ja, da vi starte opp her var kaffe en av hovedpunktene vi ville fokusere på. God kaffe. Vi har jo så mange gode kaffeprodusenter i Trøndelag så det ville vært dumt å ikke satse litt på det, sier Valery.

-Vi er jo ikke bare et bakeri, men en lite kafé og det går enorme mengder kaffe i løpet av en dag. Så vi kommer til å «Midtsand Lønsj» som traktekaffe fra og med påske så folk får kjøpt seg en kopp, reklamerer den glade bakeren på Midtsandtangen.

Bevisste kunder

Hos Brød & sånt merker de at kundene blir mer og mer bevisst på hvilken kaffen de vil drikke.

-Det er ikke sikkert alle som tenker over det, men folk kommer ofte bort til oss og sier «det var god kaffe» og det er ikke sikkert de tenker over at det er fra Langøra kaffebrenneri, sier Georg.

-Og viser noen litt interesse for kaffen vi har så går jo kjeften på oss da vet du, smiler han.

-Ta for eksempel når vi er ute å spiser et godt måltid med masse gode smaker og flott mat, og vi vil avslutte det med en kopp kaffe.

-Da er det ofte at den kaffekoppen, som er det siste som blir servert av et langt og godt måltid, ikke står i stil til resten av opplevelsen. Sånn vil ikke vi ha det så derfor har vi fokus på god kaffe, sier Georg Knutsen og Valery Hofman som nå er spente på publikums reaksjoner på den nye kaffen.