Inviterer til gratiskonserter

I starten på mars, er det klart for Cornelis Vreeswijk sine sanger på bibliotekene Meråker 4. mars, Hommelvik 5. mars og Vikhammer 6. mars. Det er trubadur og visesanger Roger Strømsnes som inviterer til konsert, og det er svenske visekunstneren Cornelis Vreeswijk som står på programmet.

Trubadur Roger

Roger Strømsnes, eller Trubadur Roger bor på Vikhammer og har lang fartstid med å underholde publikum med både sang, show, munnspill og allsang.

-Jeg startet min karriere som trubadur i 1970, med faste spillinger på restauranten Trubadur i Trondheim. Siden den gang har jeg drevet med ulike sjangere, som dansemusikk, sang med gitar og munnspill, show og allsang.

Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk ble født i Nederland i 1937. Vreeswijk vokste opp i Nederland, men som 12 åring flyttet han med familien til Sverige. Han ble populær i Sverige i løpet av 1960-tallet, både som balladesanger, låtskriver og skuespiller. Han spilte mange konserter, og var på mange turneer. Det sies at Vreeswijk skal ha levd opp til bildet av kunstnerens geni, som brente lyset i begge ender. Hans private liv var visstnok farget en del av disse mørke sidene, med både skatteproblemer, slåsskamper og narkotika som element
Vreeswijk var produktiv frem til han døde i 1987. Etter sin død er han blitt ansett som en av Sveriges største sangere.

-Cornelis har en stor tilhengerskare blant det voksne publikum, og mange unge sier at de gjennom sine foreldre har tatt tak i hans musikk. Det blir historier fra hans stormfulle liv, tanker rundt hans tekster, og selvsagt hans mest kjære sanger, forteller Roger.

-Siden tenårene har jeg vært «hektet» på Cornelis, noe som toppet seg da jeg i voksen alder opplevde ham live i Trondheim. Hans tekster var samfunnskritiske, frekke og tidsaktuelle. Hans bohemaktige og ville livsførsel virket spennende, forteller Roger til Malviknytt.

Bibliotek anno 2019

I de moderne bibliotekene kan du ikke bare låne bøker, filmer, aviser og tidsskrifter. De benyttes også til ulike kurs, konserter og arrangementer.

-Konserter er relativt ny satsing fra bibliotekenes side. Jeg mener bibliotekene er en folkelig og sosial arena, perfekt til formålet. Bibliotekene er jo kulturbærere på mere enn bøker, og mange har scener og lydanlegg. Dette er et lavterskeltilbud, siden det er fri inngang på disse tre bibliotekene, forteller Roger og legger til, at skulle andre bibliotek ønske «Cornelis», så er det bare å ta kontakt.

Plakaten til konsertene, er laget av datteren til Roger Strømsnes, Julie.