Nye regler for EU-kontroll

Fra februar 2019 vil ikke det siste sifferet i registreringsnummeret bestemme tidspunktet for når bilen din må på EU-kontroll.

Da ble det også nye krav til de som utfører kontrollen.

-For bileieren er det ikke noen stor praktisk forandring, forteller Espen Joakim Lindsetmo ved bilverkstedet Mekonomen i Hommelvik.  

-Det tar litt lengre tid for oss å dokumentere kontrollen og vi må ved enkelte deler av bedømmingen være to personer. I tillegg må de som utfører kontrollene få opplæring.

-Vi må holde stengt i tre dager og skal da bruke verkstedet til kurs og opplæring av fagarbeiderne våre.

Etter at de nye reglene ble innført har Mekonomen i Hommelvik opplevd stor pågang fra kundene og har utført flere EU-kontroller enn på samme tid i fjor.

Samme intervall

Den nye ordningen vil fases inn etter hvert som kjøretøyene er til kontroll.

Det er ikke slik at alle får ny frist i februar. Den fristen du har gjelder til det gjennomføres en ny kontroll.

Deretter blir kontrollintervallene de samme som i dag, det vil si at personbiler stort sett skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år.

For de fleste bileiere betyr det at de kan kontrollere bilen når de vil så lenge den blir godkjent innen to år etter siste godkjente kontroll.

Snart sommerdekk

Hos bilverkstedet i Hommelvik gjør de nå alt klart til en ny dekksesong.

-Siste frist for å bytte fra piggdekk er 29.april, altså første mandag etter andre påskedag, forteller Epen Joakim Lindsetmo.

-Vi holder på å bygge ut dekkhotellet vårt og som vanlig er det alltid vår anbefaling til kundene om at de er ute i god tid med bestilling av dekk og dekkskifte, sier han.