Tora, Estela og Åsne nominert til Drømmestipendet

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker partene å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Drømmestipendet er på 15 000 kroner og deles ut til 100 utøvere over hele landet, som verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Det er kulturskolen som administrerer søknadene om Drømmestipendet på vegne av kommunene, men det er ikke noe krav at søkerne er elever i kulturskolen. I år har Malvik kommune nominert tre kandidater til Drømmestipendet:

Tora Herringbotn Theigmann, 17 år, fløytist, Estela Andreetta, 19 år, singer/songwriter og Åsne Røsand Bøe, 20 år, trompetist.

Tora Herringbotn Theigmann drømmer om orkester

Foto: privat

Spiller fløyte og går musikklinja Vg2 på Heimdal Videregående skole i Trondheim. 
I dag spiller hun i to korps, Malvik Musikkorps og Trøndelag Ungdomskorps (TUK).

-Den største drømmen jeg har er å kunne jobbe som utøvende musiker i et orkester. Det hadde vært fantastisk å kunne jobbe med det jeg elsker resten av livet, sier hun.

Les om Tora Herringbotn Theigmann sin drøm her. (Ekstern lenke)

Estela Andreetta vil synge

Estela er en 19 år gammel jente fra Hommelvik. Så lenge hun kan huske, har hun hatt et behov for å uttrykke seg selv musikalsk.

-Drømmen min er å formidle mine indre tanker og følelser i form av musikk, for å dele det jeg har å si med resten av verden, forteller hun.

Her kan du lese om Estela Andreetta sin drøm (ekstern lenke)

Åsne Røsand Bøe

Foto: privat

Tilbringer dette skoleåret på Toneheim Folkehøgskole, hvor dagene stort sett består av musikk. Hun har spilt kornett i Vikhamar og Saksvik Skolekorps fra hun var ni år.

– Drømmen min er å kunne drive med musikk på heltid, og rett og slett bygge et liv rundt musikken, kan Åsne fortelle.

Her kan du lese mer om Åsne Røsand Bøe og hennes drøm. (Ekstern lenke)