Kjære Eva

Innlegg av Kristine Holden, Hommelvik AUF: Kjære Eva.

I ditt svar til leder av Hommelvik AUF, Kristin Nybrodahl, skrev du tidligere i år at du var mot endringer i abortloven, og at du mente den burde ligge fast som i dag. Derfor blir jeg forvirra, og ikke minst frustrert over at du nå går ut som Malvik Høyres ordførerkandidat på Facebook og forsvarer de innstrammingene som er blitt gjort. Denne saken er vanskelig, men dobbeltmoralen du står fram med virker spesiell.

Det denne regjeringa har gjort er vanvittig tidløst. Siden 2016 har det vært mulig å ta abort på et av fostrene ved tvillingsvangerskap, også om dette fosteret var friskt. Dette vil ikke være lov lenger. Det at du mener dette ikke er en innskrenking av abortloven er oppsiktsvekkende. Uansett hvor vanskelig denne saken er etisk, så skal valget til slutt falle ned på hver enkelt kvinne.

Og ja, Arbeiderpartiets ledelse har varslet ”massiv motstand”. Det er fordi Høyre, FrP og Venstre har latt kristenkonservative meninger i KrF bestemme over kvinners kropp og helse. ”Om du klarer å bære fram ett, så klarer du to også” sa KrFs egne Kjell-Ingolf Ropstad. Dette gjør meg redd. Religiøst konservative menn har i dag fått bestemme hvor mange barn jeg og alle andre kvinner klarer å bære frem. Du mente tidligere i år at abortloven skulle ligge fast, mener du fortsatt dette når du går ut å sier disse innstrammingene er fornuftige?

Erna nevnte i sin nyttårstale at hun mener norske kvinner må føde flere barn. Synes du det å gjøre disse endringene i abortloven og begrense kvinners rett til selvbestemmelse er riktig måte å gjøre dette på?

AUF og Arbeiderpartiet kommer alltid til å stå på barrikadene for å bevare kvinners rettigheter og det håper jeg du og Høyre vil være med oss på.

Vi sees 8.mars.

Kristine Holden

Nestleder Hommelvik AUF