Nyttårskonsert med stil

For 21. gang arrangerte Hommelvik Musikkorps sin tradisjonelle nyttårskonsert, så det er over 20 år siden Hommelvik Musikkorps arrangerte sin første nyttårskonsert.

Bruket kulturhus var også denne gangen pyntet vakkert, med blomster i alle farger lørdag den 26. januar. Korpset hadde to konserter denne lørdagen, en klokken 15:30 og en klokken 19:00, og begge konsertene var så og si utsolgt.

I følge programmet var det Inger Johanne Kindseth, Guri Sveian og Randi Nilsen som hadde stått for blomsterdekorasjonene.

[metaslider id=53186 cssclass=» alignnormal»]

Kveldens vertskap

Det var også denne gangen Marit Hammer og Hans Olav Ness som sto for kveldens vertskap. Hver og en av de som ankom Bruket kulturhus, ble både ønsket velkommen i døren ved ankomst og begge to sto i døren og takket for kvelden da publikum forlot kulturhuset.

Konferansier

Som tidligere var det Rune Solli som bekledde rollen som konferansier, og som holdt en rød tråd gjennom konserten. Rune Solli kunne fortelle publikum, at dette var det siste året han var å se som konferansier på nyttårskonserten til Hommelvik Musikkorps.

Rune Solli begynte på scenen da han ble med i Hommelvik Framlag som 12 åring. Etterhvert ble det teatergruppa i Hommelvik AUF, og senere ble han også med i Hommelvikrevyen under ledelse av Roald Bye.

Rune har vært med i Byåsenrevyen, Sykehusrevyen på St. Olav, Skatvalsrevyen samt andre ulike teaterlag i Trøndelag. I tillegg har han hatt regioppgaver for ulike revygrupper rundt omkring, samt en del konferansieroppdrag. Dette er den 18. gangen at Rune stiller som konferansier på nyttårskonserten, men 2019 blir da, ifølge Rune Solli selv, den aller siste gangen publikum vil oppleve Rune Solli som konferansier.

Tidligere år har rollen som konferansier, foruten alle årene Rune Solli har vært med,  blitt bekledd av Harald Bjørkøy, Lars Eggen, Nina Sæterhaug og Tore Johansen.

Dirigent

Konsertene ble nok en gang ledet på en meget god og elegant måte, av kveldens dirigent Arild Hognes. Hommelvik Musikkorps briljerte under kveldens konsert og det var klart at korpset hadde mange timer med øving bak seg. Korpset har stor rutine som nyttårskonsertarrangør- og orkester, noe de viste til fulle også denne gang.

Arild Hognes fikk sin første trompet da han fylte 5 år, og han hadde sin første opptreden da han var 7 år. Han var medlem av Halsen Skolekorps fra 1962, og fram til 1982 da han fikk jobb ved Forsvarets Musikkorps i Trondheim.

1982 var året han vant den norske finalen for unge trompetere, og fikk en 3. plass i den internasjonale finalen i Praha samme år. Han ble i korpset i Trondheim, frem til han gikk av med pensjon i 2012. 40 år tilsammen, bortsett fra året 1976, da han var i Kringkastingsorkesteret i Oslo.

I dag dirigerer han Hell Blueskor, som han har dirigert siden 2000, samt Hommelvik Musikkorps som han har dirigert siden 2003. Totalt har han vært dirigent i 45 år, og dirigerer i kveld nyttårskonserten for 15. året på rad. Foruten om å dirigere driver han en aktiv arrangeringsvirksomhet, både for kor, korps, storband og andre konstellasjoner.

Det er imponerende nok, den 15. gangen Arild Hognes er dirigent under denne tradisjonsrike nyttårskonserten. Før han, var det Endre Ladehaug som sto for dirigeringen.

Årets solister

Til årets nyttårskonsert var det hele tre solister som deltok, og det var ikke hvilke navn som helst som sto på plakaten. I tillegg til solistene Mari Haugen Smistad  og Knut Anders Sørum, fikk publikum gleden av å oppleve 19 år gamle Pål André Weisethaunet, fra Hommelvik. Pål Andre var fjorårets vinner av Ungdommens kulturpris.

Mari Haugen Smistad 

Mari Haugen Smistad er født og oppvokst i Trondheim. Hun er utdannet skuespiller og sanger ved Teaterhögskolan på Göteborgs universitet, Bårdar Akademiet og William Esper Studio i New York. Siden den gang har hun jobbet på store scener i Norge og Sverige og gjort seg bemerket med imponerende oppgaver. Hun har hatt flere hovedroller i både svenske og norske oppsetninger. Mari er en dreven artist, hun spiller ukulele, gitar og piano.

I 2016 slapp Mari sin første singel, «KA VA DET DA» i samarbeid med produsent og gitarist Skjalg Raaen, og i 2017 kom singelen «SLIPP FRI».  I 2017 var Mari å se blant de lovløse i Sherwoodskogen i Trøndelag Teaters storsatsning Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen, av Mads Bones og Olve Løseth. 

Knut Anders Sørum 

Knut Anders Sørum er en norsk komponist, musiker og sanger fra Øverskreien på Østre Toten. Han vant den norske Melodi Grand Prix 2004 med låten «High» og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2004 i Istanbul. Han har også vært den mannlige vokalisten på Skal vi danse på TV 2 og deltok i The Voice på TV 2 i 2012. Høsten 2016 vant han finalen i NRKs Stjernekamp.

Han har tidligere blitt beskrevet som en artist med en store stemme, og hans store formidlingsevne og hans trivelige vesen skal visstnok ha sjarmert hele Norge.

1. avdeling

1. avdeling åpnet med at korpset spilte «Liechtenstein Kavallerie», før Rune Sollie ønsket velkommen og kunne fortelle at han begynte å bli lei av å introdusere den samme dirigenten, år etter år. Han kunne så avsløre at kveldens solister hadde imponert han.

Mari Haugen Smistad innledet til sangen «Å æ kjinne ein kar» mens hun kom gående ned langs publikum i Nygaardsvoldsalen, før publikum fikk møte Knut Ander Sørum, som fortryllet publikum med «Trassvisa hennes Tora».

[metaslider id=52964 cssclass=» alignnormal»]

Prisutdeling – Ungdommens kulturpris 2019

Det er avisen Bladet og Sparebank 1 SMN som gir ut prisen «Ungdommens kulturpris»,  og det var Tor Helge Hansen fra Sparebank1 SMN og Linn K. Yttervik fra avisen Bladet som sto for overrekkelsen.

Årets vinner

Årets vinner var Emma Bones. Emma Bones er født i 1999, oppvokst på Vikhammer og hun er nok mest kjent for sin rolle som Camilla Mikkelsen i serien Heimebane.

Emma har gått på Vikhammer ungdomsskole, hvor hun ifølge juryen hadde sal og scene som valgfag. Hun fortsatte sin skolegang ved dramalinja på Charlottenlund videregående skole, og går nå på Romerike Folkehøgskole.  

I følge Linn K. Yttervik skal Emma Bones ha erfaring, både fra kulturskolen og fra teaterlaget Bull.

Emma kunne dessverre ikke fysisk være til stede ved utdelingen, men prisen ble mottatt av hennes far, Trond Erik Bones.

På storskjerm takket Emma for prisen, og hun var veldig takknemlig.

-Jeg er nå på folkehøyskole. Her spiller jeg teater hver eneste dag, og jeg har det veldig bra her. Det at jeg nå har fått tildelt den her kulturprisen gjør nå at jeg har fått en slags bekreftelse på at det jeg har gjort fint, bra og viktig. Dette motiverer meg til å fortsette med skuespill, så tusen takk for det, sa Emma Bones til publikum via storskjerm.

Fjorårets vinner

I tradisjon tro så har fjorårets vinner av Ungdommens kulturpris sine egne nummer under konserten. Pål André imponerte nok mange med sin flotte stemme, og muligens litt utypisk stil. Pål André spiller nå i bandet «The Flaccids». The Flaccids omtaler seg selv som en spilleglad gjeng fra Trøndertun Folkehøgskole, som byr på både egenskrevne låter, covers og god stemning. Lokalt er vel Pål André kjent som vokalist i bandet Blackout.

Under årets konserten imponerte Pål André med sangene «Angels» og «Feeling good». Det så ut til at den relativt unge artisten både følte seg trygg, og at han kostet seg på scene. Han fremsto både sjarmerende, trygg, smilende og ikke minst meget dyktig.

Sonja kastet klærne

Før pause fikk publikum et gjensyn med den underholdende karakteren, «Sonja». Rune Solli har visstnok nå underholdt med karakteren Sonja i hele 23 år.

-Nå har jeg hatt denne karakteren Sonja i hele 23 år. Nå gidder jeg ikke mer, sa Rune Solli, alias Sonja før han regelrett kastet klærne.

[metaslider id=53016 cssclass=» alignnormal»]

2. Avdeling

Etter pausen startet Hommelvik Musikkorps opp med «Hooked on Classics», før Knut Anders Sørum satte seg ved pianoet og sang «Bli ved deg».

Mari Haugen Smistad imponerte, og tok nok konserten noen hakk opp da hun sang Edith Piaf sin, «La vie en Rose».

Kveldens  musikalske høydepunktene var nok da Mari Haugen Smistad og Knut Anders Sørum sang «The Prayer». Dette var en mektig opplevelse, og publikum reiste seg spontant og applauderte. Imponerte gjorde også Knut Anders Sørum, med Nessun Dorma.

Mari Haugen Smistad sang «I Don’t Know How To Love Him» før kveldens avslutningsnummer og desidert det lengste nummeret begynte. «Beauty And The Beast Medley», arrangert av dirigent Arild Hognes varte i hele 8 minutter og 40 sekunder, og den nådde nok nye høyder da både Mari Haugen Smistad og Knut Anders Sørum entret scenen.

Ekstranummer

Som ekstranummer, til et meget godt fornøyd publikum, skulle solistene og konferansieren synge «O sole mio». Det ble at Rune Solli sang, mens Knut Anders Sørum tok de høye tonene. Dette ble et meget underholdende innslag, og publikum ble revet med. Pål André Weisethaunet var nok den som imponerte mest, ved å improvisere et helt vers av «O sole mio».

[metaslider id=53055 cssclass=» alignnormal»]

Hommelvik Musikkorps

 Fløyte: Ann Mari Husås og Anne Mette Snustad

Klarinett: Emma Skei, Harald Byberg, Inger Haugen Vikan, Ingvild Vikan, Karin Rosvold Hognes, Laila Trætli, Lars Sæbø, Synøve Røstad Augdal, Terje Hognes og Trygve Andreassen.

Bassklarinett: Heidi Solberg Pettersen.

Saksofon: Beate Kristin Teigseth, Bjørn Hammer, Eirik Haugen, Kristin Richstad Eriksen og Magnus Følstad.

Valthorn: Randi Hammer Fosmo, Runa Røstad Augdal og Torbjørn Hammer.

Kornett/Trompet: Ann Kristin Sjaastad, Astri Broholt, Bjørn Morten Helland, Ole Herman Sveian, Rolf Bjørn Solberg, Sigurd Røstad Augdal, Svend Inge Evenshaug, Tor Eirik Paulsen og Wenche Teigseth Sveian.

Trombone: Frida Halseth, Kim Fossum, Lorentz Teigen og Roger Snustad.

Baryton: Hans Sigvart Hansen, Kristian Nygaardsvold Nevermo, Rolf Steinar Stav, Sindre Eggen og Åke Brandslet.

Tuba: Harald Grødal, Jan-Eirik Eggen, Stian Hansen og Vegard Følstad.

Slagverk: Espen Lange, Magnus Teigseth Morken, Ola Edvard Haugen og Petter Haave

Vi takker Hommelvik Musikkorps for invitasjonen, og ser frem til også å kunne oppleve konsert nummer 22.