Rekordstort kjøpeutbytte og god vekst i Hommelvik

Medeierne i Coop Midt-Norge får i disse dager utbetalt 189 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2018. Det er en økning på 21 millioner kroner sammenlignet med 2017.

Rekordår for Coop Midt-Norge

2018 ble nok et rekordår for Coop Midt-Norge, som med sine 121 butikker i 24 kommuner er den største handelsaktøren i Trøndelag.

– Vi økte med 433 mill.kr. og fikk en total omsetning på 6,1 milliard kroner. Dette er en vekst på 7,7%. Mye av veksten skyldes de fire fusjonene med samvirkelagene Indre Namdal, Tydal, Leksvik og Røros, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Den beste dagen i året å være Coop-sjef

Og når det blir omsetningsrekord, øker kjøpeutbyttet til medlemmene. –Den dagen kjøpeutbyttet settes på kontoen til medlemmene, er den beste dagen i året å være Coop-sjef, sier Skei.

– Når vi vokser, er det medlemmene som er vinnerne. Over de siste 10 årene har vi delt ut 1,3 milliarder kroner i kjøpeutbytte til medlemmene i Coop Midt-Norge. I år ble det et rekordkjøpeutbytte på 189 millioner, sier Skei.

– Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre 201.000 medlemmer og eiere her i Trøndelag. Det er ekstra hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte, sier Skei.

Coop Midt-Norge økte medlemstallet fra 186.000 til 201.000 medlemmer i 2018. Mange av disse kom inn gjennom fusjoner, men samvirkelaget fikk også 7.300 helt nye medlemmer.

God vekst i Hommelvik

Hommelvik er et av mange steder der Coop hadde god fremgang i fjor, og Extra Hommelvik endte opp med 58,3 mill.kr. i omsetning og 1,5% vekst.

– Vi har hatt en god utvikling og er fornøyde med året som har gått. Jeg vil gjerne få rette en stor takk til kundene våre, som er de som eier oss. Vi skal fortsette å levere varene også i 2019, sier butikksjef Arnstein Bostad.