Tenker nytt og lager promofilm

8. og 9. mars skal det nok en gang arrangeres Ung Kultur Møtes (UKM) i Malvik.
Denne gangen satser de på å prøve nye innfallsvinkler for å få flere til å melde seg på. Flere av de som er med å arrangerer UKM i Malvik, har nå vært på kurs i sosiale medier. 

Foto: Eva Renolen Norman

– Vi skal prøve å fornye oss, vi må bli mer moderne og vi skal satse på blant annet sosiale medier. Vi har vært på kurs og der noen hadde kunnskap, lærte enkelte veldig mye. Jeg skal innrømme at jeg var helt «grønn», forteller Eskil Arestøl som er ansvarlig for gjennomføringen av UKM i Malvik.

Promofilm

Malviknytt tok turen innom Bruket Kulturhus når arrangørene skulle spille inn en informasjonsfilm. Her deltok mange kreative og dyktige ungdommer. Noen kunne filme, noen kunne spille og noen kunne bekle mange ulike roller for at det skulle bli en god informasjonsfilm.

– Vi lager en informasjonsfilm, eller rett og slett en promofilm. Vi satser på å få ut budskapet, og få flere til å melde seg på. Det er flott at vi han mange gjengangere, men vi ønsker å nå ut også til nye deltagere. UKM må bli kult igjen, forteller Eva Renolen Norman, som er Eskil sin høyre hånd denne gangen.

Ingen kategorier

UKM er en festival hvor ungdom kan vise hva de kan. Det er ingen konkurranse, og arrangørene mener derfor det ikke er noe press, og at alle kan delta. Deltagerne får en tilbakemelding fra et fagpanel, og noen vil få muligheten til å delta både på et regional og et nasjonalt arrangement.

– Mange er med for å komme videre. Ikke bare dans og instrument, UKM kan være så mye forskjellig. Det er kun kreativiteten som setter en stopper for deltagelse, forteller Eva.

– Det er ingen kategorier. Det man kan vise på TV, kan man delta med. Dette er en sosial happening, hvor både sosialisering, samhold og godhet står i fokus, forteller Eskil og minner om at søknadsfristen er 22. februar.

[metaslider id=»52596″]

Cosplay

En av de som deltar i filmen, og viser bredden i UKM er Elisabeth Bakken. Elisabeth er født og oppvokst i Muruvik. Har tidligere, både da hun gikk  på ungdomsskolen og videregående, deltatt i UKM. Elisabeth sin store hobby er Cosplay. I følge Wikipedia er Cosplay en utkledningslek, hobby, subkultur og performancekunst der en person, oftest ungdom eller ung voksen, men stadig mer populært for voksne, kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur fra særlig japansk populærkultur. 

Foto: Eva Renolen Norman

– Jeg har da deltatt med både dans og sang på Japansk, og i 2016 var hun også med å arrangerte UKM, da på Stjørdal. Som ung fikk jeg interesse for kulturen i Japan. Jeg var på et arrangement i 2010, og så mange flotte kostymer. Jeg ble rett og slett forelsket, og etter dette har jeg laget mange av mine egne kostymer. Cosplay inneholder så mye, både kostymer, sminke og rollefigurer, forteller Elisabeth til Malviknytt.