Inviterer til en kveld med trøkk

For åttende gang, inviterer Vika Storband til Julejazz femte juledag.

Julejazz på Cafe Rampa er nok blitt anerkjent for å kunne gi topp romjulsstemning i Hommelvik. Det bruker å være fullt hus, og stor stemning på Cafe Rampa når Vika Storband setter i gang den årlige julejazzkonserten. Storbandets egne instrumentalister bruker å briljerte på sine soloinstrumenter, og denne konserten er tidligere blitt omtalt som en fantastisk musikalsk reise.

– Vika storband inviterer tradisjonen tro til julejazz på Cafe Rampa 5. juledag. Det blir fengende storbandmusikk i kjent stil. Julejazzen har etter hvert etablert seg som et populært romjulsarrangement, som folk ser ut til å like godt. Den beste responsen vi som musikere kan få er fornøyd publikum. At vi i mange år nå har hatt fullsatt hus med alle billetter solgt i god tid før jul er et godt tegn på trivsel og fornøyde folk, forteller en av initiativtagerne Ole Hermann Sveian.

Lokale musikere og sangere

Med lokale musikere og sangere, er Julejazz blitt et konsept som trekker mye folk. Bak denne årlige tradisjonen, står ekteparet Wenche Teigseth Sveian og Ole Herman Sveian. Begge er aktive i både korps og musikklivet i Malvik kommune, men de savnet et storband. Ekteparet har tidligere fortalt til Malviknytt at det var under korpsstevnet ”SKA i Vika” i 2007 at Vika Storband fikk sin opprinnelse.

– Vi fortalte om ideen til flere av våre musikkvenner, og slik ble vi en gjeng med utspring fra Hommelvik musikkorps som startet opp Vika Storband, fortalte Ole Hermann til Malviknytt i desember 2016.

Feiende flott musikkopplevelse

Vika Storband bruker å invitere med seg ulike solister, som bidrar til å gi publikum en feiende flott musikkopplevelse. I år er nok intet unntak, da Vika Storband denne gangen har fått med seg både sangerne Trine Hanssen, Kjersti Kveli, Marit Teigseth Sveian og sist, men ikke minst, Trude Bekkavik. Storbandets dirigent er også i år, Sturla Hauge Nilsen. Sturla bor på Midstsandtangen, og er utdannet jazztrompetist. De eldste i Hommelvik juniorkorps, Lunbergz Danseorkester, bruker også å underholde gjestene på Cafe Rampa under den årlige Julejazzen.

Les også: Fullt hus for Vika Storband

– I år ledes storbandet av trompetist Sturla Hauge Nilsen. Vi har med oss vokalistene Trine Hanssen, Kjersti Kveli, Marit Teigseth Sveian, Trude Bekkavik. Lundbergz danseorkester deltar i år også. Dørene åpner klokken 18:00, og Cafe Rampa har i anledning julejazzen en spennende meny, for de som har lyst til å spise før storbandet starter å spille klokken 20:00, forteller Ole Hermann Sveian.

[metaslider id=»51307″]