Malvik Taekwondo Klubb er 30 år

Lørdag inviterer Malvik Taekwondo Klubb til 30-årsmarkering. Fra klokken 10:00 vil det blir servert både kaffe og jubileumskake i klubbens lokaler oppe hos Sport og Trim i Gullhaugveien, på Vikhammer. I tillegg blir det gjennomført både beltegraderinger og oppvisning.

– Dette er et åpent arrangement, og vi håper mange, både nåværende, gamle og potensielle nye medlemmer vil ta turen for å se hva vi holder på med. Det er ekstra artig at klubben fikk sin aller første norgesmester i ITF Taewondo i jubileumsåret, da Ann Mari Husås tok gull i klassen sparring, veteran damer, forteller instruktør i Malvik Taekwondo Klubb, Stig Erlid.

Malvik Taekwondo Klubb 

Klubben ble startet i 1988. Gjennom årene som har gått, er det mange malvikinger som har trent og gradert seg her. Klubben har vokst mye de siste årene og har i dag omlag 140 medlemmer fra 7 til 48 år. 

– Klubben har hatt en nomadisk treningshalltilværelse gjennom årene og har trent blant annet på ungdomsskolen i Hommelvik, Grendaskolen på Vikhammer og i messebygget på Midtsandan. Fra 2016 har klubben tilhold hos Sport og Trim. Her er det stor plass, oppvarmet gulv og panoramautsikt over fjorden, noe som setter en ekstra spiss på trivsel og treningslyst, forteller instruktør Stig Erlid.

Fot-hånd-kunst

Taekwondo har sin opprinnelse i Korea. Taekwondo betyr direkte oversatt «fot-hånd-kunst» og benytter både fot- og håndteknikker til selvforsvar.

– Taekwondo er en innendørs hallidrett som trenes i strukturerte former. Det trenes i ulike teknikker, som spesialteknikk med knusing og spark, sparring som er kontrollert kamp med beskyttelsesutstyr og poengscoring, forteller Stig Erlid.