Ungdomspriser på kultur

Innlegg fra Kristine Holden, Hommelvik AUF: Kjære kulturaktører, vi har så inderlig lyst til å se på de flotte forestillingene deres, men det har vi ikke råd til.

I Malvik er vi kjempeheldige, vi har mange talentfulle og flinke aktører. Problemet er bare at en del av befolkningen blir ekskludert fra kulturarrangementene i kommunen fordi de rett og slett ikke har råd til å dra. Fra du fyller 16 år må du betale like mye for en konsertbillett som voksne på rundt 40 med fast og stabil årslønn. Dette er urettferdig. Ungdom på 16 har verken fast jobb eller stabil årslønn. De fleste tjener mindre enn pensjonister, som går under billettrabatten Honnør, men de må kjøpe en mye dyrere billett.

Her i Malvik har man brukt kulturopplevelser for å bedre eldres psykiske helse og livskvalitet. Dette er viktig, men like viktig er det å se på tallene som viser at rundt 3 av 10 jenter i videregående opplæring har et høyt nivå av depressive symptomer. Og at 1 av 10 ungdommer sliter med psykiske plager. Dette kan dere gjøre noe med.

Kunst og kulturopplevelser er viktig. Man ser at kultur bedrer den mentale helsen. Den riktige løsningen på problemet er å innføre ungdomspriser på alle kulturarrangement. Ungdom skal ikke ekskluderes fra det fine kulturlivet i Malvik fordi lommeboka ikke strekker til. Med dette oppfordrer jeg dere, alle sammen, til å inkludere ungdommen og sette ned prisene på billettene.

Kristine Holden

Hommelvik AUF