En kuriositet i årets juletre

Onsdag formiddag ble den flotte edelgranene i Øvre Solbakken felt, og fraktet til Rådhusplassen i Hommelvik.

Foto: Privat

Donerte treet

Malviknytt har tidligere skrevet om at Einar Frøiland ville ta ned den stor edelgrana på tomta si, og foreslo da at Malvik kommune kunne få treet for å ha det som årets juletre på Rådhusplassen i Hommelvik.

Les også saken:
20 meter høy edelgran kan bli juletre

Fraktet til Rådhusplassen

[metaslider id=»50800″]

Det er FDV-kommunalteknikk som har ansvaret for juletreet på Rådhusplassen, og det omlag 20 meter høye treet, kom onsdag formiddag trygt frem. Treet som ble plantet for omlag 25 år siden, ble felt og fraktet på lastebil til Rådhusplassen.

Her kan du se når treet ankommer Rådhusplassen.

I tradisjons tro vil juletreet bli tent når fakkeltoget som går rett etter at siste forestillingen på Karlslyst Gård lørdag,  ankommer Rådhusplassen.

En kuriositet

En aldri så liten kuriositet er å finne på årets juletre. Den årvåkne kan se at på stammen til treet, er det en veldig så fin fuglekasse som ble med treet på ferden fra Øvre Solbakken og ned til Hommelvik.

– Fuglekassen har hengt der i flere år og det var interesse fra småfuglene i starten, men da hr. og fru Skjære flyttet inn noen etasjer lenger opp ble det brått slutt. Vi lot den henge på juletreet som en kuriositet, forteller Einar Frøiland til Malviknytt.