Synger fortsatt i kor

Etter at Hommelvik korforening ble nedlagt har en gruppe av de tidligere sangerne i koret, opprettholdt sangen som hobby.
De har vært med på flere prosjektkor som har arrangert konserter både i Hommelvik kirke og i Bruket og Kimen kulturhus.
I denne søte juletid
Nå har de stilt opp for Sangkoret Heimklang som i den første desemberhelga skal framføre julekantaten «I denne søte juletid» av Arne Dragsvik.
– Vi i fra det tidligere Hommelvik korforening, har også fremført denne kantaten under flere dirigenter, Bodil Egseth, Gunnar Jarle Drivvold, Ingrid Nyhus og Knut Inge Klock, forteller ildsjel Brigitte Sæther.

– Dette er fin musikk og tekst, og vi likte å synge denne kantaten, så da det ble «lyst» ut at Heimklang og Koret Våren Viggja, ønsket flere sangere til koret, var vi ikke seine til å melde oss på, forteller hun.

De er seks tidligere sangere fra Hommelvik som nå skal være med på prosjektet. Thor Haldor Thoresen, Harald Wang, Mette Widerøe, Anne Elisabeth Myran, Torbjørg Vik og Brigitte Sæther blir å høre, først i Melhus kirke lørdag 1.desember og så i Vår Frues Kirke i Trondheim søndag 2.desember.
Det hele blir ledet av korforeningens tidligere dirigent Bjørn Vevang.
– Vi gleder oss til være med på fremføre kantaten, med stort kor og musikere fra Trondheim Symfoniorkester og med Bjørn Vevang som dirigent, kan Brigitte Sæther fortelle.
Så selv om Hommelvik korforening har blitt avviklet, kan vi trygt si at sangen lever i beste velgående.