Bli med på Julegenserløp

Julegenserløp, er kanskje et ord du ikke har hørt før, men det finnes og for første gang i Norge blir dette arrangert og det på Vikhammer.

– Julegenserløpet er et løp der moro og glede står sentralt, forteller Maria Stuifbergen som hadde ideen.

– Det begynte med at svigerinna mi sendte meg et bilde fra Ugly Sweater Run i Amsterdam. Så viste jeg frem dette til noen venner på Vikhammeråsen og tenkte dette må vi gjøre noe mer ut av, forteller hun.

– Så kom vi på at vi lager dette lokalt, noe som blir både koselig og morsomt og hvor inntektene går til Leger uten grenser. Det vil si at for å melde seg på må man vippse et beløp til de. Så langt har et 30-talls personer meldt seg til søndagens julegenserløpet på lørdag.

Deltakeravgift for enkeltløper er 100 NOK, for familie 250 NOK. 

– Deltakeravgiften er et forslag. Du gir så mye du vil, alle penger går direkte til Leger uten Grenser.

– Målet er å by på et lavterskel, sporty førjulsarrangement for alle, og samtidig samle inn penger til et godt formål forteller Maria Stuifbergen.

Hun oppfordrer nå alle om å finne sin fineste, styggeste eller morsomste julegenser og bli med.

– Det blir felles oppvarming til stemningsfull julerock og så fyker vi av gårde. Det er to løyper, 5 og 2 KM og alle får diplom og gløgg etter å ha gjennomført. 

– Dette er første gang et Julegenserløp blir arrangert i Norge så vidt vi vet. Og dette på Vikhammer. Meningen er å ha det moro og være aktiv, treffe folk i travle førjulstider men allikevel ha tid til trening. Vi har også noen premier som vanker til de med finest julegenser, sier Maria Stuifbergen.

Du kan lese mer her. (ekstern lenke)