Feirer 50 år med åpen dag

Hommelvik ungdomsskole så dagens lys i 1968 og i løpet av de 50 årene har mye skjedd, både i skolen og verden forøvrig.

Nå skal elever, lærere og øvrige innbyggere feire et aldri så lite skolejubileum, i flunkende nytt skolebygg med tilbakeblikk på året 1968.

– Vi holder åpen skole fra klokken 16.00 torsdag 22.november hvor alle er velkommen, forteller kontaktlærer Stine Eidsør ved ungdomsskolen.

Det er mye som skjer denne dagen som alle kan få ta del i. Dørene åpnes på ettermiddagen og fra klokken 16:00 vil det være anledning til å se på de ulike utstillingene og prosjektene elevene har jobbet med på tvers av klasser og trinn.

– Vi byr på mye forskjellig av aktiviteter og utstillinger. Her kan man få hoppe paradis, spille basse, se på utstillinger av ymse slag, kjøpe middag, kaffe og kaker, for vi har tatt i bruk det meste av skolen, forteller Stine Eidsør.

– Den siste tiden har vi hatt fokus på året 1968 og det som skjedde da. Noen har sett på romfartshistorien, andre på hvordan var den nye ungdomsskolen som ble åpnet det året. (Saken fortsetter under bildet)

Stine Eidsør

Fersk skoleavis

På et av klasserommene sitter flere elever fordypet i PC-skjermene for å ferdigstille en rykende fersk skoleavis som skal selges under jubileet. Det er lange tradisjoner ved Hommelvik Ungdomsskole for å gi ut skoleaviser, selv om dagens redaksjon, i følge dem selv, ikke akter å publisere like mye «sladder» som sine forgjengere.

Kristine Holden og Elias Olufsen har jobbet med noe av stoffet til skoleavisa.

– Jeg har skrevet om kjente personer som er født i 1968 og så har vi intervjuet tidligere rektor Anne Lise Fagerheim, forteller Kristine.

– Det har vært interessant å jobbe med dette stoffet, da det var en helt annen tid og mye som var forskjellig fra nå. Guttene hadde langt hår og jentene gikk i miniskjørt, for eksempel, forteller Elias.

– Vi har sett på hva som var populært i 1968 og har laget en sak med «10 på topp» av gutt- og jentenavn, musikk og filmer som var populære for 50 år siden. (Saken fortsetter under bildet)

Elias Olufsen og Kristine Holden

Pepperkakeskole

I gangen utenfor sløydsalen er et gedigent pepperkakehus i ferd med å reise seg. Martine Lutdal og Marthe Dragvold Ulstad holder på og montere det som skal bli en kopi av den gamle ungdomsskolen som pepperkakehus.

– Det har gått med over 30 kilo pepperkakedeig og modellen blir i skala 1:50 med sokkel etasje og to fløyer som den originale, forteller kontaktlærer Svein Olaf Linset. (Saken fortsetter under bildet)

Martine Lutdal (t.v.) Svein olaf Linset og Marte Dragvold Ulstad monterer pepperkakeungdomskolen

Lapskaus og formkake

På kjøkkenet har 33 elever vært i full sving med baking og å lage en klassiker fra ’68, lapskaus.

– Elevene har laga tre varianter med lys lapskaus, forteller Lise Fjeldvær-Eimstad. Én tradisjonell og vanlig utgave med svinekjøtt, én med kylling og én vegetarutgave.

I tillegg har det blitt bakt kaker etter datidens oppskrifter.

– Marmorkake, Toscakake, Sitronkake og Tropisk aroma, regner de ivrige bakerne opp for oss.

Lapskaus i tre varianter, formkaker, kaffe og saft står dermed på menyen og kan kjøpes på skolen torsdag. (Saken fortsetter under bildet)

«Kokkelaget» har lagd lapskaus og bakt kaker

Innslag, taler, sang og quiz

Intet jubileum uten taler og offisielle hilsninger, så også når ungdomskolen runder et halvt sekel.

Den offisielle delen av programmet starter klokken 18.00

– Ordfører Ingrid Aune vil komme å si noen ord, elever og lærere skal spille, danse og synge og det vil bli en quiz som blir ledet av Viggo E. Valle, forteller Stine Eidsør som ønsker alle hjertelig velkommen til Hommelvik ungdomsskole sin 50-års markering.

Sandra Størseth og Martine Flor Wilhelmsen hopper paradis
Christine Rømma har strikka og her er det en lue som snart er ferdig.