Elever fra Hommelvik bidro til magi

117 tegninger fra Stjørdal og Malvik

Tidligere i år inviterte Avinor 2. klasser ved tre skoler i Stjørdal og Malvik til å sende inn tegninger under temaet «Flyplassen», og i følge forretningsutvikler Marte Furnes ved Avinor AS, Trondheim lufthavn Værnes ble resultatet helt enkelt magisk.

– Kontaktlærerne var svært positive, og et par uker etter invitasjonen kom det 117 tegninger i posten. Tegningene ble samlet inn, montert av vårt lokale byrå og produsert som en tapet i barneområdet i Terminal Vest. Resultat ble ganske enkelt magisk, og vi synes det er helt fantastisk at barna får bli kunstnere på sin egen flyplass, forteller Marte Furnes.

En flyplass er et magisk sted

Temaet for oppgaven var «Hva forbinder du med en flyplass?» og HK Reklame, Tandem Reklame og Malermester Fossum har sørget for at tegningene nå går i ett med veggen. 

– Det er viktig å få fram at vår jobb på lufthavnen i stor grad er å knytte mennesker sammen. Dette vil vi få frem både til de reisende på flyplassen, og gjennom samarbeidet med lokalmiljøet. Disse flotte tegningene på veggen, skaper et liv her i terminalen. Hver gang jeg går forbi så blir jeg varm i hjertet, forteller Marte Furnes som gjentar det som stå på veggen inne på flyplassen: «En flyplass er et magisk sted. Den er startstreken for oppdagelser, eventyr og vennskap. Her mister vi fotfestet og svever til alle hjørner av den store, eventyrlige kloden vår»

Åpning av Galleri Propell

Torsdag 8. november inviterte Avinor alle barna som har tegnet, ordførerne i begge kommunene til offisiell åpning av Galleri Propell. Hele 117 barn fra Skatval skole, Fosslia skole og Hommelvik skole deltok på åpningen av Galleri Propell.

– Ideen dukket opp da vi gikk en runde på terminalen for å se på våre kommunikasjonsflater. Vi ville ha ekte tegninger fra barn i lokalmiljøet på veggen. Jeg sendte invitasjon til tre skoler, 2. klasse ved Fosslia skole, 2. klasse ved Skatval skole og 3. klasse ved Hommelvik skole. 4. trinn fra Hommelvik skole var med, og det er hele 51 elever derfor som har sendt inn sine tegninger. Disse pryder nå en hel vegg inne i terminalen, forteller Marte Furnes.