Trick or treat?

Spørsmålet «trick or treat?» hører nok sammen med Halloween. Halloween er en feiring som foregår 31. oktober, Hvor svært mange barn kler seg ut og går omkring i nabolaget med konseptet «trick or treat» eller på norsk, «knask eller knep», og får som regel godterier. Ungdommene deltar gjerne på kostymefester, og Hommelvik ungdomshus inviterte denne uken ungdommene i kommunen på dette.

Ungdomshuset inviterte til fest, med både pølser, egen DJ, konkurranser og ikke minst konsert med det lokale bandet Deadline.

[metaslider id=»49947″]

Halloween ble nok vanlig her i Norge, tidlig på 2000 tallet. Men i USA har markeringen lange tradisjoner.
Det var den massive innvandringen fra Irland og Skottland til Nord-Amerika på 1800-tallet som førte til at halloween ble en viktig feiring der. Etter hvert ble feiringen adoptert av alle innbyggere, uavhengig av sosial, religiøs eller rasemessig tilhørighet. Skikken med at barn kledde seg ut og vandret omkring i nabolaget er omtalt for første gang i Canada i 1911. På 1930-tallet begynte så skikken med «trick or treat» å bre om seg. Nå ble det også masseproduserte halloweendrakter å få kjøpt. De som tar på seg slike drakter, har gjerne et ønske om å fremstå som overnaturlige vesener som vampyrer, monstre, ånder, skjeletter, djevler eller hekser. Harry Potter-filmene har nok også hatt en del å si for halloweenfeiringen og kostymene som blir brukt. Den sterke dødssymbolikken i amerikansk halloweenfeiring med skjeletter, hodeskaller, flaggermus og teaterblod er inspirert av den meksikanske allehelgensfeiringen, de dødes dag, står det i Det store anorakker leksikonet.