Regn i en uke

Skal du nyte høsten utendørs bør du sette av lørdagen til dette.

For fra søndag av er det regn som preger værvarselet. Meteorologene melder at om du skal til fjells i helgen bør du være forberedt på «alt». Det blir nemlig skiftende vær og forbigående mildvær i fjellene i Sør-Norge på søndag.

De som skal ut å gå med innsamlingsbøsser i forbindelse med TV-aksjonen på søndag kan paraply komme godt med.

Meteorologene har følgende tekstvarsel for Trøndelag de nærmeste dagene:

Fredag

Sørvest opp i frisk bris på kysten. Enkelte regnbyger, snøbyger over 800-1000 m. Fra sent på ettermiddagen søraust bris, på kvelden frisk bris på kysten. Utrygt for litt regn nord for Trondheim, ellers oppholdsvær.

Lørdag

Trøndelag Sørvest liten til stiv kuling på kysten. Litt regn, senere enkelte regnbyger, snøbyger over ca.1000 m. Lørdag ettermiddag oppholdsvær i sør. Lørdag kveld sørlig frisk bris utsatte steder, opp i stiv kuling på kysten. Litt regn.

Søndag

Møre og Romsdal og Trøndelag Sørvest stiv og periodevis sterk kuling på kysten og i fjellet. Regn. Senere regnbyger eller haglbyger og utrygt for torden. Mot søndag kveld snøbyger over 600-900 meter.

Mandag

Møre og Romsdal og Trøndelag Vestlig stiv og periodevis sterk kuling utsatte steder. Om ettermiddagen dreiende sørvestlig og minkende til liten kuling. Regn- og haglbyger, snøbyger over 400-600 meter.

Symbolvarsel for Malvik:

Skjermdum: yr.no