Toner og talglys i høstmørket

Søndag 21. oktober gjentar Malvik blandakor suksessen fra 2016 og arrangerer høstkonserten «Toner og talglys» i Messebygget på Midtsand.

– Konserten blir et lys i høstmørket. Vi pynter lokalene med hvite duker og kandelabere – og som sist blir det stemningsfullt med vakker musikk, sier dirigent Elin Karpinski Strandheim.

Malvik Blandakor arrangerte tilsvarende høstkonsert i 2016 og den fikk svært gode tilbakemeldinger.

Dirigent en energibunt

– Malvik Blandakor har eksistert i 45 år, og teller i dag i overkant av 70 medlemmer. Felles for oss alle er gleden ved å synge. Vi vil gjerne glede publikum med vårt allsidige repertoar. Viktig for oss er dirigenten, hun er en energibunt som får ut det beste i oss, sier leder i koret, Eva Vanvik, og roser Strandheim som tok over som dirigent fra november i fjor.

Gjestekor krydrer høstkonserten

Konserten har variert et program. Malvik Blandakor vil opptre med alt fra vuggesang til Queen. I tillegg er de veldig glad for å ha med seg gjester, som også vil krydre konserten med vakre toner.

Vokalgruppen Femme ble stiftet julaften i 2015 og består av fem sangglade damer fra Frøya. De synger kun a capella, og liker å utfordre stemmeleiet til den enkelte sangeren. De bytter derfor på hvilken stemme de synger, og ofte flere ganger i løpet av samme sang. Gruppen synger alt fra pop via viser til folkemusikk og jazz, og består av Toril Antonsen Aae, Elisabeth Antonsen, Brit Hestnes Vie, Anne Dorthe Øverland og Elin Karpinski Strandheim. Sistnevnte, som også er Malvik Blandakors dirigent, er syngende kunstnerisk leder i vokalgruppen. Gruppen ble nummer tre i sin klasse under NM for kor i 2017, hårfint bak andreplassen. Om seg selv sier de at de er «et ambisiøst vokalensemble ute i havgapet som ønsker å gi publikum i bygd og by høy kvalitet, vakre øyeblikk, glede og gode opplevelser»

Ungdomskoret Urban Voices er fra Trondheim og ble opprettet i 2016. De har sangere mellom 12 og 23 år, og er et allsidig kor som synger innenfor sjangrene rock, pop, rap og ballader. Urban Voices var med og koret på Mads Hansens fremføring av hiten «Sommerkroppen» da VG-lista gjestet Kristiansten Festning i Trondheim i sommer. Den musikalske ledelsen deles mellom Vebjørn Robertsen og Sigrun Hove. Sistnevnte dirigerte inntil i fjor Malvik Blandakor med humør og stø hånd.

Billetter kan kjøpes på Hoopla (ekstern lenke)